ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

«Μια επίθεση στο Ιράν θα απαιτήσει αρκετές εβδομάδες»

«Μια επίθεση στο Ιράν θα απαιτήσει αρκετές εβδομάδες»

Ο Αμερικανός ναύαρχος William Fallon πρώην επικεφαλής της αμερικανικής κεντρικής διοίκησης στη δικαιοδοσία της οποίας βρίσκονται η Μέση Ανατολή δήλωσε ότι ένα ενδεχόμενο στρατιωτικό κτύπημα εναντίον του Ιράν από τις ΗΠΑ θα απαιτήσει εβδομάδες για την ολοκλήρωση του ενώ ως αποτέλεσμα αυτού θα  είναι να θέσει το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης εκτός τροχιάς για κάποια χρόνια.

«Εάν οι ΗΠΑ επιχειρούσαν ένα πλήρες στρατιωτικό κτύπημα στο Ιράν αυτό πιθανότατα και για να επιτύχει τους σκοπούς του θα έπαιρνε αρκετές εβδομάδες θα έθετε όμως το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν σε αναστολή για αρκετά χρόνια» δήλωσε ο Fallon μιλώντας κατά τη διάρκεια συνεδρίου του ινστιτούτου American Security Project.

Ο Fallon για το Ισραήλ είπε ότι αυτό δεν έχει αποκλείσει την πιθανότητα ενός στρατιωτικού κτυπήματος έχει όμως μικρότερη ικανότητα από τις ΗΠΑ στο να επιτύχει την αποστολή του και ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα αντιμετωπίσει μεγαλύτερες προκλήσεις από ότι είχε αντιμετωπίσει το 1981 και το 2007 όταν είχε βομβαρδίσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράκ και της Συρίας αντίστοιχα.

Αυτό γιατί το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν δεν συνίσταται από ένα μοναδικό στόχο  αλλά πολλοί στόχοι  μαζί και μάλιστα διασκορπισμένοι αλλά και εγκατεστημένοι υπόγεια σε μεγάλο βάθος, κάτι που θα κάνει την προσβολή τους ακόμη πιο δύσκολη.

«Το τελικό συμπέρασμα» είπε ο Fallon «είναι ότι δεν πρόκειται να είναι ένα κτύπημα. Δεν πρόκειται να είναι όπως το 1981 ή το 2007».  

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.