ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Σε ετοιμότητα τα S-300VM και τα Su-30 της Βενεζουέλας

Σε ετοιμότητα τα S-300VM και τα Su-30 της Βενεζουέλας

Σε συναγερμό βρίσκονται δύο σημαντικά οπλικά συστήματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Βενεζουέλας μετά από μήνες προετοιμασιών.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με δορυφορικές φωτογραφίες που τράβηξαν πολιτικοί δορυφόροι μετά από περίπου δύο μήνες προετοιμασιών οι δύο πυροβολαρχίες του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-300VM “Antey-2500” ενεργοποιήθηκαν στην αεροπορική βάση Capitan Manuel Rios η οποία απέχει από την πρωτεύουσα Καράκας 125 χλμ.

Το αντιαεροπορικό σύστημα S-300VM “Antey-2500” αποκτήθηκε από την Βενεζουέλα το 2012 έναντι 1 δις δολαρίων και αποτελείται από ένα όχημα διοίκησης τύπου 9S457ME το ραντάρ έρευνας τύπου 9S15M2, (9S15MT2E ή 9S15MV2E), το ραντάρ επιτήρησης περιοχής 9S19ME το ραντάρ καθοδήγησης πυραύλων 9S32ME, έξι εκτοξευτές τύπου 9A84ME με τέσσερις πυραύλους τύπου 9M83ME έκαστος και έξι οχήματα εκτοξευτές/φόρτωσης πυραύλων με δύο πυραύλου 9M83ME έκαστο.

Παράλληλα με τα συστήματα αυτά η Αεροπορία της Βενεζουέλας από τα τέλη Φεβρουαρίου έχει αρχίσει να ενεργοποιεί αριθμό από τα συνολικά 35 Su-30MK2 που διαθέτει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναλυτικότερα σύμφωνα με δορυφορικές φωτογραφίες τουλάχιστον τέσσερα Su-30MK2 καταγράφηκαν να μετακινούνται εκτός των καταφυγίων στην αεροπορική βάση Capitan Manuel Rios κάτι που χαρακτηρίζεται από τους στρατιωτικούς αναλυτές ως ασυνήθιστο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.