Μόσχα: «Οι στρατιωτικοί μας βρίσκονται στη Βενεζουέλα στο πλαίσιο διμερούς διακρατικής συμφωνίας»

Μόσχα: «Οι στρατιωτικοί μας βρίσκονται στη Βενεζουέλα στο πλαίσιο διμερούς διακρατικής συμφωνίας»

Tο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, αντιδρώντας στην ανακοίνωση του Οργανισμού Αμερικανών Κρατών, ο οποίος χαρακτήρισε την άφιξη Ρώσων στρατιωτικών στη Βενεζουέλα ως στρατιωτική επέμβαση, δήλωσε δια στόματος της επίσημης εκπροσώπου του Μαρία Ζαχάροβα, ότι οι Ρώσοι στρατιωτικοί έφθασαν στη Βενεζουέλα, αυστηρά στα πλαίσιο του συντάγματος της χώρας και της διμερούς διακρατικής συμφωνίας περί στρατιωτικής και τεχνολογικής συνεργασίας.

«Η Ρωσική Ομοσπονδία αναπτύσσει τη συνεργασία με τη Βενεζουέλα αυστηρά στο πλαίσιο του συντάγματος της χώρας αυτής και σεβόμενη πλήρως την νομοθεσία της» δήλωσε η Ζαχάροβα, επισημαίνοντας ότι «η παρουσία Ρώσων ειδικών στο έδαφος της Βενεζουέλας ορίζεται από την συμφωνία που έχει υπογραφεί μεταξύ της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της κυβέρνησης της Βενεζουέλας περί στρατιωτικής και τεχνολογικής συνεργασίας, η οποία είχε υπογραφεί τον Μάιο του 2002 και επικυρωθεί και από τις δύο χώρες».

Η Ζαχάροβα υπογράμμισε ότι «δεν απαιτούνται πρόσθετες ενέργειες από την Εθνοσυνέλευση της Βενεζουέλας για την ανάπτυξη της διμερούς στρατιωτικής και τεχνολογικής συνεργασίας, που ορίζονται από το πλαίσιο της συμφωνίας».

Η Ζαχάροβα αναφερόμενη στην ανακοίνωση του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών, ο οποίος χαρακτήρισε την άφιξη στη Βενεζουέλα δύο ρωσικών αεροσκαφών με Ρώσους στρατιωτικούς και φορτίο ως στρατιωτική επέμβαση, είπε ότι είναι πολιτικά σκόπιμες.

«Δεν εκπλαγήκαμε από τις από πολιτικής απόψεως σκόπιμες δηλώσεις του γενικού γραμματέα του Οργανισμού Αμερικανών Κρατών, με τις οποίες κατηγορεί άνευ αιτίας την Ρωσία ότι πραγματοποιεί στρατιωτική επέμβαση στο έδαφος της Βενεζουέλας και παραβιάζει την κυριαρχία της».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Σάββατο στο διεθνές αεροδρόμιο του Καράκας είχαν προσγειωθεί δύο ρωσικά αεροσκάφη που μετέφεραν 100 Ρώσους στρατιωτικούς και φορτίο με προμήθειες 35 τόνων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.