ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Αμερικανός αξιωματούχος: «Εξετάζουμε σοβαρά μια στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα»

Αμερικανός αξιωματούχος: «Εξετάζουμε σοβαρά μια στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα»

Μια στρατιωτική επέμβαση εναντίον της Βενεζουέλας εξετάζεται σοβαρά από την αμερικανική κυβέρνηση καθώς εξελίσσονται τα πράγματα στη χώρα αυτή, ανέφερε ανώτερος υπάλληλος της διοίκησης Τραμπ σε δημοσιογράφους.

Σοβαρά εξετάζει η διοίκηση Τραμπ μια στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα, όπως αποκάλυψε ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης.

«Ειλικρινά, και μια στρατιωτική επιλογή, όπως είπε, ο Πρόεδρος Τραμπ, είναι και παραμένει στο τραπέζι. Είναι μια πολύ σοβαρή επιλογή, την οποία προφανώς… κανένας δεν θα ήθελε να δει, αλλά σαφώς είναι μια (επιλογή) που λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν όσο τα ξεδιπλώνονται», δήλωσε ο αξιωματούχος την Παρασκευή.

Ένας ανώτερος αξιωματούχος της διοίκησης Τραμπ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν την Παρασκευή ένα νέο κύκλο κυρώσεων εναντίον πλοίων και εταιρειών που συνδέονται με τον πετρελαϊκό γίγαντα PDVSA της Βενεζουέλας κατόπιν αιτήματος της εθνικής συνέλευσης της χώρας.

Την Παρασκευή, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς είχε ανακοινώσει κυρώσεις σε 34 πλοία που ανήκαν ή είχαν μισθωθεί από την PDVSA καθώς και δύο εταιρείες που μεταφέρουν πετρέλαιο της Βενεζουέλας στην Κούβα.

«Εμείς ενεργήσαμε μετά από αίτημα της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας για την επιβολή κυρώσεων σε εκείνες τις εταιρείες και ορισμένα από τα πλοία τους που εμπλέκονται σε αυτή τη μεταφορά και αποστολή, καθώς και σε πάνω από 30 πλοία, νομίζω ότι ήταν 34 πλοία, που ανήκουν στην PDVSA και συμμετείχαν επίσης στις μεταφορές», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη επιβάλει κυρώσεις στον κρατικό παραγωγό πετρελαίου PDVSA της Βενεζουέλας, παγώνοντας τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας να παραμείνουν υπό αμερικανική δικαιοδοσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο έχει υποσχεθεί να αυξήσει την παραγωγή σε επιπλέον ένα εκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου ημερησίως, αντιδρώντας στις αμερικανικές κυρώσεις και πιέσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.