ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δραπέτης των φυλακών Τρικάλων από το 2013 ο νεκρός ληστής στα Τίρανα – Το χρονικό της μεγάλης απόδρασης

Δραπέτης των φυλακών Τρικάλων από το 2013 ο νεκρός ληστής στα Τίρανα – Το χρονικό της μεγάλης απόδρασης

Ιδιαίτερα επικίνδυνος κακοποιός με βαρύ ποινικό μητρώο, ο οποίος είχε μάλιστα δραπετεύσει από τις φυλακές Τρικάλων το 2013, ήταν ο ληστής που έπεσε νεκρός στην αιματηρή ληστεία του αεροδρομίου των Τιράνων, σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τον Μurataj Admir, ο οποίος είχε δραπετεύσει μαζί με άλλους 10 επικίνδυνους Αλβανούς κακοποιούς από τις φυλακές Τρικάλων το 2013.

Το χρονικό της μεγάλης απόδρασης

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου του 2013, οι 11 κρατούμενοι έκοψαν τα κάγκελα, ανέβηκαν στην ταράτσα και άρχισαν να πυροβολούν κατά των φρουρών.

Την ίδια στιγμή έξω από τις φυλακές πέρασε όχημα με ενόπλους συνεργούς τους, οι οποίοι άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ, εναντίον των εξωτερικών φρουρών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο από αυτούς στην κοιλιά και τα πλευρά.

Ακολούθησε πραγματική μάχη με σφοδρά πυρά μεταξύ των κρατουμένων που βρέθηκαν οπλισμένοι στις ταράτσες και των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Το σχέδιο της συμμορίας των Αλβανών της οποία αρχηγός φέρεται να ήταν ο «σκληρός» δολοφόνος Μάριο Κόλα, ο οποίος σκοτώθηκε σε αιματηρή συμπλοκή που κολούθησε στο Σούλι, χαρακτηρίστηκε από τον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη ως μία «στρατιωτικού τύπου επιχείρηση».

Σύντομα τρεις από τους έντεκα δραπέτες συνελήφθησαν, ωστόσο οι υπόλοιποι οκτώ διέφυγαν τη σύλληψη. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν προς τη Λαμία όπου πραγματοποίησαν κλοπές αυτοκινήτων και ρούχων αναστατώνοντας την περιοχή πριν κατευθυνθούν προς τη νότιο Ελλάδα, όπου προσπάθησαν να καλύψουν τα ίχνη τους μέχρι το τραγικό περιστατικό με τη δολοφονία της άτυχης γυναίκας στα Ισθμια Κορίνθου.

«Σε βάρος όλων των παραπάνω έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τις, κατά περίπτωση, πράξεις της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή από κοινού, της στάσης κρατουμένων, της ηθικής αυτουργίας από κοινού σε διακεκριμένη παράνομη οπλοφορία πολεμικού τυφεκίου, χειροβομβίδων, της ηθικής αυτουργίας από κοινού σε παράνομη οπλοχρησία κατά συρροή, της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία, της κατοχής όπλων στη φυλακή και της ηθικής αυτουργίας σε προμήθεια κινητού τηλεφώνου σε κρατούμενο του Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων.

Η δημοσίευση των παραπάνω στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών αποσκοπεί στην αποκάλυψη τυχόν τέλεσης από τα συγκεκριμένα άτομα άλλων εγκληματικών πράξεων, στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, καθώς και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τα άτομα αυτά, να επικοινωνήσει στον αριθμό κλήσης 24310 – 63023 του Τμήματος Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων. Υπενθυμίζεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν χθες (23-03-2013) το μεσημέρι στο εσωτερικό των Φυλακών Τρικάλων από σωφρονιστικούς υπαλλήλους και αστυνομικούς βρέθηκαν σε τέσσερα διαφορετικά κελιά και κατασχέθηκαν επιπλέον δώδεκα νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους (6,4) γραμμαρίων, πέντε (5) κινητά τηλέφωνα και τρεις (3) κάρτες SIM. Από το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνση Τρικάλων σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος επτά κρατουμένων (τριών αλλοδαπών, υπηκόων Γεωργίας, τριών αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας και ενός ημεδαπού) για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εισαγωγής ναρκωτικών και της παράνομης εισαγωγής κινητών τηλεφώνων σε Σωφρονιστικό Κατάστημα», αναφερόταν στην ανακοίνωση της Αστυνομίας με τα στοιχεία των οκτώ τότε δραπετών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: cnn.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.