ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Από αυτές της φυλακές αποδράστε… ελεύθερα (βίντεο)

Από αυτές της φυλακές αποδράστε… ελεύθερα (βίντεο)

Σε ορισμένες χώρες του κόσμου, η επιθυμία των κρατουμένων να ξεφύγουν από τη φυλακή αναγνωρίζεται επίσημα από τον νόμο.

Αλλά ακόμη και σε αυτές τις χώρες, είναι πρακτικά αδύνατο να ξεφύγει και να παραμείνει ατιμώρητος.

Στη Γερμανία, την Αυστρία, το Βέλγιο και το Μεξικό, η επιθυμία για απόδραση και η πάλη για την ελευθερία θεωρούνται χαρακτηριστικό της ανθρώπινης φύσης και δικαίωμα.

Μετά από μια πραγματική απόπειρα απόδρασης που επεχείρησε ένας διαρρήκτης του Μεξικό το 2002, ο οποίος γνώριζε τον νόμο περί νόμιμης διαφυγής, ένας τοπικός δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου εξήγησε ότι «το άτομο που προσπαθεί να δραπετεύσει, επιδιώκει την ελευθερία και αυτό είναι βαθιά σεβαστό από τον νόμο».

Το παράλογο του πράγματος έχει και συνέχεια. Ενώ λοιπόν, οι δράστες δεν θα τιμωρούνται για την ίδια την απόδρασή τους από τις φυλακές, θα κατηγορούνται για κάθε έγκλημα που διαπράττουν καθ ‘οδόν προς την ελευθερία…

Έτσι, μπορεί να αυξηθεί ο χρόνος φυλάκισης για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει κατά τη διάρκεια της μεγάλης διαφυγής.

Το 1971, ο Αμερικανός επιχειρηματίας Joel Kaplan κατάφερε να ξεφύγει από τη φυλακή μαζί με έναν συγκρατούμενό του με ελικόπτερο.

Ένας άντρας που καταδικάστηκε σε 20 χρόνια για διακίνηση ναρκωτικών κατόρθωσε να δραπετεύσει. Σχεδίασε μια πολύπλοκη κατασκευή, μια τεράστια σήραγγα από την περιοχή του ντους και μια μοτοσικλέτα που έτρεχε πάνω σε μια ράγα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.