ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πανηγυρίζει ο ISIS για την καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων: «Ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσετε τον πολυθεϊσμό σας»

Πανηγυρίζει ο ISIS για την καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων: «Ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσετε τον πολυθεϊσμό σας»

Πανηγυρίζουν οι τζιχαντιστές του ISIS για την καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων. Οι τζιχαντιστές χαρακτηρίζουν ως «αντίποινα και τιμωρία» την καταστροφή στην εμβληματική εκκλησία του Χριστιανισμού στο Παρίσι.

Οι τζιχαντιστές του ISIS πρόλαβαν μάλιστα να δημιουργήσουν ένα σχετικό πόστερ.

Το πόστερ από το Muntasir Media του ISIS αναφέρει:

«Να έχετε μια καλή μέρα».

Και αναγράφεται:

«Η κατασκευή του ξεκίνησε το έτος 1163 και τελείωσε το 1345.

Ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσετε τον πολυθεϊσμό σας (σσ λόγω Τριαδικότητας)».

Είναι γεγονός, πως οι τζιχαντιστές απειλούσαν να καταστρέψουν την “Παναγία των Παρισίων” εδώ και χρόνια. Η εκκλησία αναφερόταν συχνά στα βίντεο και τα έντυπα του ISIS.

Βρέθηκε ο κόκορας του κωδωνοστασίου της Παναγίας των Παρισίων μέσα στα αποκαΐδια

Μια ανέλπιδη ανακάλυψη έκανε μέσα στα αποκαΐδια της Παναγίας των Παρισίων ομάδα αποκατάστασης ιστορικών μνημείων της Γαλλίας: Βρήκαν τον κόκορα που βρισκόταν στην κορυφή του εμβληματικού κωδωνοστασίου που κατέρρευσε.

Πρόκειται για ένα χάλκινο γλυπτό, που περιέχει λείψανα και μετά την κατάρρευση του καμπαναριού, όλοι νόμιζαν ότι είχε χαθεί για πάντα.

Ωστόσο, υπεργολάβος που ειδικεύεται στην αποκατάσταση ιστορικών μνημείων τον ανακάλυψε μέσα στα συντρίμμια.

Το γλυπτό, έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, αλλά θεωρείται επισκευάσιμο.

Την χαρμόσυνη και ελπιδοφόρα ανακοίνωση έκανε μέσω twitter ο επικεφαλής της Ομάδας Αποκατάστασης Ιστορικών Μνημείων (GMH) Jacques Chanut.

«Απίστευτο! Ένα από τα μέλη της GMH βρήκε στα ερείπια τον κόκορα της κορυφής του κωδωνοστασίου της Nοτρ Νταμ. Η διαίσθησή του ήταν καλή. Σας ευχαριστούμε για την αφοσίωση και την παθιασμένη διάσωση της κληρονομιάς μας» αναφέρει ο Jacques Chanut.

Την πληροφορία της εύρεσης του εμβληματικού κόκορα, επιβεβαίωσε και το υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλίας.




Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.