Παρατείνεται η προφυλάκιση τεσσάρων Ουκρανών ναυτών

Παρατείνεται η προφυλάκιση τεσσάρων Ουκρανών ναυτών

Το δικαστήριο Λεφόρτοφκσι της Μόσχας παρέτεινε για τρεις μήνες την προφυλάκιση τεσσάρων από τους 24 Ουκρανούς ναύτες που είχαν συλληφθεί τον περασμένο Νοέμβριο με την κατηγορία ότι εισήλθαν παράνομα στα ρωσικά χωρικά ύδατα στον πορθμό του Κερτς.

Στην αίθουσα του δικαστηρίου, η συνεδρίαση του οποίου πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, παρίστατο η αρμόδια επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα της ουκρανικής βουλής Λουντμίλα Ντενίσοβα. « Κύριος σκοπός της επίσκεψης μου είναι η υποστήριξη», δήλωσε η Ντενίσοβα.

Η FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας) είχε αιτηθεί την παράταση της προφυλάκισης για όλους τους Ουκρανούς ναύτες. Η δικαστική απόφαση για τους υπόλοιπους αναμένεται.

Στις 25 Νοεμβρίου του 2018, Ρώσοι μεθοριακοί φρουροί κοντά στα παράλια της Κριμαίας άνοιξαν πυρ εναντίον τριών πλοίων του πολεμικού ναυτικού της Ουκρανίας, που είχαν αποπλεύσει από την Οδησσό με προορισμό την Μαριούπολη. Εν συνεχεία συνέλαβαν τα πλοία και τα πληρώματα τους, ενώ κατά την διάρκεια της επιχείρησης τρεις Ουκρανοί ναύτες τραυματίσθηκαν.

Σύμφωνα με την ρωσική πλευρά, τα ουκρανικά πολεμικά πλοία παραβίασαν τους κανόνες ναυσιπλοΐας που διέπουν την διέλευση πολεμικών πλοίων μέσω των χωρικών υδάτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στην περίπτωση που θέλουν να εισέλθουν από τη Μαύρη Θάλασσα στην Αζοφική Θάλασσα.

Οι 24 Ουκρανοί ναύτες, όλοι τους Ουκρανοί πολίτες, μεταφέρθηκαν από την Συμφερούπολη σε φυλακές της Μόσχας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις 24 Ιανουαρίου του 2019 η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης με απόφαση της ζητούσε από την Ρωσία να αντιμετωπίζει του συλληφθέντες Ουκρανούς ναύτες του Πολεμικού Ναυτικού με βάση την Συνθήκη της Γενεύης περί αιχμαλώτων πολέμου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.