ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τραγωδία στην Πορτογαλία: Δείτε την τρομακτική στιγμή της πτώσης του λεωφορείου – Στους 29 οι νεκροί (βίντεο)

Τραγωδία στην Πορτογαλία: Δείτε την τρομακτική στιγμή της πτώσης του λεωφορείου – Στους 29 οι νεκροί (βίντεο)

Τη συγκλονιστική στιγμή της πτώσης του λεωφορείου σε πλαγιά σε δρόμο στο νησί Μαδέρα της Πορτογαλίας φέρνει στη δημοσιότητα με βίντεο η γερμανική εφημερίδα Bild.

Στο βίντεο φαίνεται το λεωφορείο με τους 55 επιβάτες να βγαίνει εκτός δρόμου και να αρχίζει να κάνει ανεξέλεγκτα τούμπες στην πλαγιά.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι τραγικός καθώς συνολικά 29 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους – οι 28 στο σημείο του δυστυχήματος και το 29ο θύμα, μια γυναίκα, κατέληξε στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε βαρία τραυματισμένη.

Οι 55 τουρίστες που επέβαιναν στο λεωφορείο είχαν ξεκινήσει από ξενοδοχείο με προορισμό ένα εστιατόριο όταν σημειώθηκε το δυστύχημα στις 18:30 το απόγευμα της Τετάρτης (ώρα Πορτογαλίας).

Αν και πορτογαλικές αρχές ακόμα δεν έχουν διακριβώσει τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος, βουλευτής της περιοχής δήλωσε ότι το σημείο της εκτροπής είναι γνωστό στους κατοίκους ως «περιοχή ατυχημάτων» καθώς είναι «ένα πολύ δύσκλο σημείο για τους οδηγούς, ειδικά για όσους βρίσκονται στο τιμόνι μεγάλων οχημάτων».

Τοπικά μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν ως πιθανότερη εκδοχή να υπήρξε κάποιο μηχανικό πρόβλημα είτε στο γκάζι είτε στο φρένο του λεωφορείου.

Η περιγραφή των πρώτων εικόνων από την Bild σοκάρει: «η οροφή του λεωφορείου άνοιξε και οι επιβάτες εκτοξεύονταν από αυτό σαν “κούκλες”».

Το λευκό λεωφορείο όταν βγήκε από τον δρόμο σταμάτησε μόνο όταν συνάντησε ένα οίκημα στην πλαγιά του λόφου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον Ζουζέ Τζίας, επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, τα θύματα ήταν ηλικίας 40 ως 50 ετών κατά μέσον όρο ενώ οι τραυματίες είναι συνολικά 28 άτομα, ανάμεσά τους και ο οδηγός του λεωφορείου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.