Ντοκουμέντο-φρίκης απ’τη Σρι Λάνκα – Η στιγμή που καμικάζι μπαίνει σε εκκλησία πριν πυροδοτήσει τα εκρηκτικά (βίντεο)

Ντοκουμέντο-φρίκης απ’τη Σρι Λάνκα – Η στιγμή που καμικάζι μπαίνει σε εκκλησία πριν πυροδοτήσει τα εκρηκτικά (βίντεο)

Τη στιγμή που ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας που αιματοκύλισαν τη Σρι Λάνκα την Κυριακή μπαίνει σε εκκλησία, λίγο πριν πυροδοτήσει τα εκρηκτικά «έπιασε» κάμερα κλειστού κυκλώματος, όπως υποστηρίζουν ινδικά μέσα ενημέρωσης.

Το ανατριχιαστικό στιγμιότυπο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το ινδικό κανάλι TV9, φέρεται να απεικονίζει έναν από τους καμικάζι να εισέρχεται στην Εκκλησία St. Sebastian, φορώντας ένα μεγάλο σακίδιο πλάτης. Μία μεγάλη ουρά κόσμου φαίνεται να περιμένει έξω από το ναό, ανήμερα του Πάσχα των καθολικών, που έμελλε να βαφτεί με το αίμα 290 ανθρώπων σε διαδοχικές επιθέσεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία.

Την ίδια στιγμή, επιζήσαντες από τη μία από τις εκκλησίες, όπου σημειώθηκαν επιθέσεις, περιέγραψαν πώς ένας από τους βομβιστές, με υποδειγματική ψυχραιμία πέρασε μπροστά από τους πιστούς και μάλιστα χάιδεψε κι ένα παιδάκι στο κεφάλι λίγα λεπτά πριν σκορπίσει το θάνατο.

Ένας από τους επιζήσαντες, ανέφερε ότι είδε έναν «πολύ νεαρό άνδρα», οποίος φέρεται να ήταν ένας βομβιστής, να περνά μπροστά από την οικογένειά του.

«Στο τέλος της λειτουργίας είδαμε έναν νεαρό να μπαίνει στην εκκλησία με ένα βαρύ σακίδιο. Άγγιξε στο κεφάλι την εγγονή μου περνώντας δίπλα. Ήταν ο βομβιστής», είπε ο μάρτυρας.

Η «άγνωστη» οργάνωση και η στήριξη από διεθνές δίκτυο τρομοκρατών

Πίσω από τις επιθέσεις λέγεται ότι βρίσκεται η National Thowheed Jamaath (NTJ), μία σχετικά άγνωστη ριζοσπαστική ισλαμιστική ομάδα. Δημιουργήθηκε το 2014 και φέρεται να έχει την έδρα της στην Kattankudy, μια πόλη με έντονο το μουσουλμανικό στοιχείο στην ανατολική Σρι Λάνκα.

Πέρυσι πολλά μέλη της είχαν προβεί σε βανδαλισμούς βουδιστικών αγαλμάτων και το όνομά της άρχισε να γίνεται γνωστά στα διεθνή ΜΜΕ.

Πηγές της μουσουλμανικής κοινότητας στη Σρι Λάνκα υποστηρίζουν ότι οι ισλαμιστές εξτρεμιστές της οργάνωσης έχουν υποστηρίξει δημοσίως το «Ισλαμικό Κράτος».

«Δεν πιστεύουμε ότι αυτές οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από μια ομάδα ανθρώπων που περιορίζονται σε αυτήν τη χώρα», υποστήριξε ο υπουργός Υγείας της Σρι Λάνκα, Ραχίθα Σεναράτνε, επισημαίνοντας ότι «υπήρχε ένα διεθνές δίκτυο, χωρίς το οποίο οι επιθέσεις δεν θα μπορούσαν να έχουν γίνει».

Έψαχναν τους αγαπημένους τους μέσα στο αίμα

Την ίδια στιγμή ολοένα και περισσότερες οικογενειακές τραγωδίδες βγαίνουν στο φως, όσο περνούν οι ώρες από το μακελειό.

Μετά τον μεγαλομέτοχο της Asos, που έχασε τα τρία από τα τέσσερά του παιδιά, ένας άλλος πατέρας, ο Μπεν Νίκολσον έχασε την οικογένειά του μπροστά στα μάτια του.

Ο βρετανός Μπεν Νίκολσον βρισκόταν στο ξενοδοχείο Sangri σστο Κολόμπο, όταν έγινε η επίθεση, μαζί με τη 42χρονη σύζυγό του, Ανίτα, τον 11χρονο γιο τους, Άλεξ και τη νεώτερη κόρη τους. Και οι τρεις σκοτώθηκαν, όπως επιβεβαίωσαν οι αρχές.

Μετά το μακελειό, ο Μπεν Νίκολσον τριγυρνούσε στους δρόμους με αιματοβαμένο πουκάμισο, σύμφωνα με έναν γιατρό στο τμήμα περιστατικών διαλογής έκτακτης ανάγκης στο νοσοκομείο του Κολόμπο, όπως αναφέρει η Daily Mail.

«Τον είδα καλυμμένο με αίμα, περπατούσε πάνω-κάτω. Μου μίλησε δύο φορές, ρωτούσε για την οικογένειά του», είπε ο γιατρός. Ο Μπεν ήταν τελείως μόνος του. Ο γιατρός ένιωσε άσχημα γι’ αυτόν, όμως με τόσους νεκρούς και ετοιμοθάνατους ανθρώπους, δεν είχε περισσότερο χρόνο να του μιλήσει. Ο Μπεν έφυγε και συνέχισε να αναζητά την οικογένειά του.

Ο Μπεν δεν έκλαιγε. Βρισκόταν σε πλήρη σύγχυση και σοκ, ενώ προσπαθούσε να μάθει τι είχε συμβεί στους αγαπημένους του ανθρώπους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.