Ρωσικό μαχητικό κατέρριψε… άλλο ρωσικό μαχητικό

Ρωσικό μαχητικό κατέρριψε… άλλο ρωσικό μαχητικό

Πριν από δύο χρόνια σύμφωνα με κρατικό έγγραφο που διέρρευσε στον ρωσικό Τύπο συνέβη κατάρριψη ρωσικού μαχητικού από άλλο ρωσικό μαχητικό!

Πιο αναλυτικά ρωσικό μαχητικό τύπου MiG-31ΒΜ καταρρίφθηκε από φίλα πυρά στις 26 Απριλίου του 2017 κοντά στο πεδίο ασκήσεων Telemba στη Δημοκρατία της Buryatia στη Σιβηρία.

Το ρωσικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε από πύραυλο αέρος-αέρος μεγάλης εμβέλειας (304 χλμ) τύπου R-33 που εξαπέλυσε ένα άλλο MiG-31ΒΜ το οποίο συμμετείχε σε άσκηση με το πρώτο μαχητικό.

Και οι δύο πιλότοι του καταρριφθέντος μαχητικού κατάφεραν να εκτιναχτούν και περισυλλέχτηκαν σώοι από ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης που εστάλη στο σημείο της πτώσης. Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε οι ευθύνες μοιράστηκαν μεταξύ των πληρωμάτων και των δυο αεροσκαφών.

Σύμφωνα με το πόρισμα της έρευνας που διέρρευσε στον ρωσικό Τύπο το πλήρωμα του μαχητικού που καταρρίφθηκε ακολούθησε ακατάλληλες διαδικασίες κατά την διάρκεια της άσκησης αφήνοντας το MiG-31BM που χειριζόταν να πετά στην πιθανή πορεία εξαπόλυσης του πυραύλου αέρος-αέρος του δεύτερου μαχητικού.

Από την άλλη πλευρά το πλήρωμα του δεύτερου μαχητικού έθεσε σε λειτουργία το ραντάρ Zaslon-AM του MiG-31ΒΜ σε λάθος χρονική στιγμή, καθοδηγώντας τον πύραυλο R-33 στο αρχικό στάδιο της πτήσης προς το προπορευόμενο MiG-31BM, με το ενεργό ραντάρ του πυραύλου να ενεργοποιείται στην τελική φάση της πτήσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, ευθύνη έχει και ο πιλότος που πυροδότησε τον πύραυλο παρά το γεγονός ότι ήξερε πως η άσκηση δεν περιελάμβανε την κατάρριψη τηλεχειριζόμενου στόχου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.