Με νέες επιθέσεις απειλούν οι ισλαμιστές στην Αλγερία

Με νέες επιθέσεις απειλούν οι ισλαμιστές στην Αλγερία

Η Ταξιαρχία Μουλατχαμίν απείλησε με νέες επιθέσεις εναντίον δυτικών στόχων στην Αλγερία, αν οι δυτικές δυνάμεις δεν τερματίσουν την «επίθεση» εναντίον μουσουλμάνων στο γειτονικό Μάλι, σύμφωνα με την υπηρεσία παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστότοπων SITE.

Σύμφωνα με σημερινής δήλωσή της, η οργάνωση, που συνδέεται με την Αλ-Κάιντα, αναφέρει πως οι απαγωγείς των ομήρων προσφέρθηκαν να διεξαγάγουν διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων, που συνελήφθησαν σε μια εγκατάσταση φυσικού αερίου στη Σαχάρα, αλλά οι αλγερινές αρχές έκαναν χρήση στρατιωτικής ισχύος.

Η οργάνωση αναφέρει ότι θα πραγματοποιήσει και άλλες τέτοιες επιθέσεις, αν δεν σταματήσει η δυτική στρατιωτική ανάμιξη στο βόρειο Μάλι, που οι μαχητικές ισλαμιστικές οργανώσεις αποκαλούν Αζαουάντ και όπου οι γαλλικές δυνάμεις πολεμούν για να βάλουν τέλος στον έλεγχο της περιοχής από ισλαμιστικές οργανώσεις.

«Υποσχόμαστε σ’ όλες τις χώρες που συμμετέχουν στην εκστρατεία των Σταυροφόρων εναντίον της περιοχής του Αζαουάντ ότι θα πραγματοποιήσουμε κι άλλες επιχειρήσεις αν δεν πάρουν πίσω την απόφασή τους», αναφέρεται στη δήλωση.

Ο απολογισμός των νεκρών από την τετραήμερη πολιορκία της εγκατάστασης φυσικού αερίου έχει φτάσει σχεδόν τους 60. Ο πρωθυπουργός της Αλγερίας Αμπντελμαλέκ Σελάλ αναμένεται να κάνει σήμερα γνωστές τις λεπτομέρειες αυτής της κρίσης ομήρων που ήταν η χειρότερη εδώ και δεκαετίες, καθώς έχουν σκοτωθεί ή είναι αγνοούμενοι αμερικανοί, βρετανοί, γάλλοι, ιάπωνες, νορβηγοί και ρουμάνοι εργάτες.

«Ανοίξαμε την πόρτα για διαπραγματεύσεις με τους Δυτικούς και τους Αλγερινούς και τους κρατούσαμε ασφαλείς από την αρχή της επιχείρησης, αλλά ένας από τους ανώτερους αξιωματούχους των αλγερινών υπηρεσιών πληροφοριών μας επιβεβαίωσε με τηλεφώνημα ότι θα καταστρέψουν το μέρος και όλους μέσα σ’ αυτό», αναφέρεται στη δήλωση, σύμφωνα με το SITE.

«Τα ελικόπτερα βομβάρδισαν την αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τους ομήρους στο εργοστάσιο και την κατέστρεψαν, εξοντώνοντας όλους όσοι βρίσκονταν μέσα σ’ αυτή», σε μια βαρβαρική και άμεση μέθοδο εξόντωσης.

«Αυτό φανερώνει την αδιαφορία του στρατού για τη σωτηρία της ζωής των κρατουμένων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.