ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Που ανήκουν τα πλοία που υπέστησαν σαμποτάζ στον κόλπο του Ομάν;

Που ανήκουν τα πλοία που υπέστησαν σαμποτάζ στον κόλπο του Ομάν;

Τα πλοία που υπέστησαν δολιοφθορά την Κυριακή στον κόλπο του Ομάν είχαν σημαίες της Σαουδικής Αραβίας, της Νορβηγίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σύμφωνα με το κανάλι Al Arabiya.

Σημαίες Σαουδικής Αραβίας, Νορβηγίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έφεραν το πλοία που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπέστησαν δολιοφθορά και τυλίχθηκαν στις φλόγες την Κυριακή, μετέδωσε το κανάλι Al Arabiya.

Δύο από τα τάνκερ ανήκουν στη Σαουδική Αραβία, ενώ τα άλλα δύο πλοία ήταν ιδιοκτησία της Νορβηγίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, δήλωσε ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός.

Μέχρι στιγμής, μόνο το Ριάντ επιβεβαίωσε ότι τα πλοία του ήταν μεταξύ εκείνων που είχαν υποστεί σαμποτάζ.

Ο υπουργός Ενέργειας, Βιομηχανίας και Ορυκτών Πόρων της Σαουδικής Αραβίας, Χαλίν Φάλι, δήλωσε ότι ένα από τα πλοία ήταν φορτωμένο με αργό και έπρεπε να παραδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες .

Τα πλοία υπέστησαν «σημαντική ζημιά», τόνισε ο ίδιος.

Οι πληροφορίες για το περιστατικό αποκαλύφθηκαν αρχικά από το Υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων την Κυριακή.

Δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή θάνατοι και δεν σημειώθηκε διαρροή επιβλαβών χημικών ουσιών ή καυσίμων, ανέφερε το υπουργείο.

Ωστόσο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν κατονόμασαν τις χώρες προέλευσης των πλοίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Νορβηγία από την πλευρά της δεν έχει σχολιάσει το περιστατικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.