Χάκερς κτύπησαν μέσα στο Ισραήλ: Απειλητικό μήνυμα διέκοψε τον Α’ ημιτελικό της Eurovision

Χάκερς κτύπησαν μέσα στο Ισραήλ: Απειλητικό μήνυμα διέκοψε τον Α’ ημιτελικό της Eurovision

Το βράδυ που μας πέρασε, όλοι παρακολουθήσαμε από την συχνότητα της ΕΡΤ2 τον φαντασμαγορικό Α’ ημιτελικό του διαγωνισμού της Eurovision 2019.

Η εκρηκτική Τάμτα με το «Replay» της κυπριακής αποστολής έκανε ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα και όλα φαίνονταν να κυλούν φυσιολογικά. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, ωστόσο, συνέβη κάτι πρωτόγνωρο στα χρονικά του Ευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού.

https://www.instagram.com/p/BxdE5cIHafO

Χάκερς μπλόκαραν την μετάδοση της βραδιάς σε αρκετές πλατφόρμες αναμετάδοσης από τον κρατικό φορέα τηλεόρασης του Ισραήλ.

Για πολύ λίγο στις οθόνες εμφανίστηκε το μήνυμα «Το Ισραήλ δεν είναι ασφαλές. Θα το δείτε!», αλλά οι υπεύθυνοι αντέδρασαν αμέσως και επανέφεραν την κανονική μετάδοση, ενώ απολογήθηκαν για το περιστατικό και δήλωσαν πώς θα γίνει σχετική έρευνα.

Με την επίθεση αυτή οι χάκερς κατάφεραν να εντείνουν τις ανησυχίες που υπήρχαν εδώ και αρκετό καιρό για την ασφάλεια του διαγωνισμού, αλλά τόσο η διοργάνωση όσο και δέκα αποστολές που κατάφεραν τελικά να περάσουν στο τελικό, δηλώνουν αποφασισμένες να συνεχίσουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι δέκα χώρες, λοιπόν, που πέρασαν στον τελικό είναι Ελλάδα, Λευκορωσία, Σερβία, Κύπρος, Εσθονία, Τσεχία, Αυστραλία, Ισλανδία, Σαν Μαρίνο, Σλοβενία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.