Δανία: Πολιτικός καταδικάστηκε για εμπλοκή σε σκάνδαλο με 73… συνευρέσεις – Είχε «βγάλει» περίπου 50.000 δολάρια

Δανία: Πολιτικός καταδικάστηκε για εμπλοκή σε σκάνδαλο με 73… συνευρέσεις – Είχε «βγάλει» περίπου 50.000 δολάρια

O Per Zeidler, πρώην επικεφαλής της Επιτροπής Οικογενειακών Υποθέσεων στον Δήμο Syddjurs και πρόεδρος του Κοινωνικού Φιλελεύθερου Κόμματος, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών, με διετή αναστολή, για την εμπλοκή του στο «σκάνδαλο των οργίων» που έβαλε τέλος στην πολιτική του καριέρα.

Εις βάρος του 56χρονου Zeidler είχαν απαγγελθεί κατηγορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο πολιτικός είχε διοργανώσει 73 όργια σε διάφορες πόλεις της Δανίας, το διάστημα από τον Απρίλιο του 2016 μέχρι τον Νοέμβριο του 2017.

Μέσω αυτών των παράνομων δραστηριοτήτων, ο Zeidler και ο 55χρονος συνεργός του είχαν αποκομίσει συνολικά 326.000 δανικές κορόνες, (περίπου 50.000 δολάρια).

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Sputnik, που επικαλείται την δανική εφημερίδα BT, στο δικαστήριο ο Zeidler και ο συγκατηγορούμενός του παραδέχθηκαν ότι πράγματι διοργάνωναν «gangbang», όργια κατά τα οποία περίπου 50 γυναίκες συνουσιάζονταν διαδοχικά με 8-12 άνδρες. Ωστόσο, αρχικά η υπεράσπισή τους προσπάθησε αρχικά να πείσει ότι επρόκειτο για «σεξουαλικά πάρτι για swingers». «Υπήρξαν περιπτώσεις όπου ορισμένες γυναίκες συμμετείχαν σε εθελοντική βάση, και τους δόθηκε κατόπιν ένα μπόνους», είχε δηλώσει ο συνήγορος του πολιτικού σε ραδιοφωνικό σταθμό της Δανίας.

Αν και οι κατηγορούμενοι ισχυρίζονταν ότι το κίνητρό τους για τη διοργάνωση των εν λόγω event ήταν ο πόθος και όχι το κέρδος, στο δικαστήριο αποδείχτηκε ότι διηύθυναν μια άκρως επιτυχημένη επιχείρηση με αυστηρά κατανεμημένες αρμοδιότητες: Ο συνεργάτης του Zeidler στρατολογούσε τις κοπέλες, ενώ ο ίδιος ο πολιτικός ειδοποιούσε τους «πελάτες».

Η εισαγγελέας στην πολύκροτη δίκη χαρακτήρισε την επιχείρηση «άψογα οργανωμένη», επισημαίνοντας ότι οι υπεύθυνοί της προνοούσαν για κάθε λεπτομέρεια. «Πρόκειται για μια υπόθεση πρωτοφανή στη Δανία, ακριβώς λόγω του εύρους των δραστηριοτήτων των δραστών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παρόλο που το λεγόμενο «σκάνδαλο gangbang» εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Δανίας το 2017, εξαναγκάζοντας τον Zeidler, ηγέτη του Κοινωνικού Φιλελεύθερου Κόμματος (το οποίο είχε ιδρύσει ο ίδιος με τον γιο του) να βάλει τέλος στην πολιτική του καριέρα, οι λεπτομέρειες της υπόθεσης είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του ως πολιτικός, ο Per Zeidler είχε αλλάξει παρατάξεις πολλές φορές. Παρότι ξεκίνησε ως μέλος του φιλελεύθερου κόμματος Venstre, έπειτα προσχώρησε στην Φιλελεύθερη Συμμαχία, την οποία και τελικά εγκατάλειψε για να ιδρύσει το δικό του κόμμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.