ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

10.000 Αμερικανοί πεζοναύτες απέναντι στην Χεζμπολάχ στο Ιράκ – Συμβούλιο πολέμου σε ΗΠΑ

10.000 Αμερικανοί πεζοναύτες απέναντι στην Χεζμπολάχ στο Ιράκ – Συμβούλιο πολέμου σε ΗΠΑ

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη, μεταφέρονται μονάδες πεζοναυτών από την Ιορδανία προς τις δύο βάσεις στο Ιράκ, την Ayn al-Asad στο δυτικό προάστιο του Anbar και την Al-Habaniyeh κοντά στην Βαγδάτη καθώς υπηρεσίες των ΗΠΑ υποστηρίζουν πως υπέκλεψαν επικοινωνίες του Ιράν που περιείχαν διαταγές προς την Χεζμπολάχ για έναρξη επιθέσεων σε αμερικανικούς στόχους.

Πλέον ο αριθμός των Αμερικανών πεζοναυτών ανέρχεται σε 10.000 και βρίσκονται αντιμέτωπες με καλά εξοπλισμένες δυνάμεις της ιρακινής πτέρυγας της Hezbollah και τις σιιτικές δυνάμεις της Asaib Ahl al-Haq.

Οπως γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις που υπάρχει υπερσυγκέντρωση δυνάμεων, η αφορμή δεν θα αργήσει να έρθει. Ετσι και αλλιώς στόχος είναι η καταστροφή του σιιτικού διαδρόμου Ιράν-Ιράκ-Συρίας που οδηγεί στην Μεσόγειο.

Λόγω των δραματικών εξελίξεων, ο Στρατηγός Joseph Dunford, ακύρωσε ο ταξίδι του σήμερα στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ για να παραμείνει στην Ουάσινγκτον ενώ ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Patrick Shanahan, κάπως ανήσυχος θα λέγαμε, δήλωσε σχετικά:

“Εχουμε αποτρέψει επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών δυμάμεων.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα μας αυτή τη στιγμή είναι να αποτρέψουμε έναν ιρανικό λάθος υπολογισμό.

Δεν θέλουμε να κλιμακωθεί η κατάσταση.

Δεν θέλουμε πόλεμο, όλα αυτά είναι για αποτροπή” ανέφερε σχετικά τη στιγμή που πετούσαν μαζί βομβαρδιστικά B-52, F35-A μαζί με Mirage 2000 του Κατάρ.

Ταυτόχρονα, αξιωματούχοι του Πενταγώνου των ΗΠΑ θα ενημερώσουν σε λίγο τους αξιωματούχους εθνικής ασφαλείας για το πλάνο αποστολής χιλιάδων αμερικανών στρατιωτών στη Μέση Ανατολή.

Τρεις Αμερικανοί αξιωματούχοι αποκάλυψαν πριν λίγο πως θα γίνει ενημέρωση τις επόμενες ώρες για το πλάνο αποστολής αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή.

Οι αξιωματούχοι τόνισαν πως δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση για την στρατιωτική ανάπτυξη ενώ τόνισαν πως αυτή μπορεί να γίνει σταδιακά.

“Δεν χρειάζονται όλα αυτά τα στρατεύματα να βρεθούν εκεί αμέσως” είπαν σχετικά και πρόσθεσαν:

“Κάποιες δυνάμεις μπορεί να σταλούν γρήγορα ως μέσο αποτροπής ενώ άλλες θα τελούν αν υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση σε σημείο που να υπάρχουν υποψίες πως επίκειται άμεση ιρανική επίθεση”.

Οι ίδιοι αξιωματούχοι τόνισαν πως θα σταλούν επιπλέον αντιαεροπορικά συστήματα, υποβρύχια με πυραύλους Tomahawk, πλοία επιφανείας με δυνατότητες “land attack” για κτυπάηματα μεγάλης εμβέλειας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε πως υπάρχει αυξημένη πολεμική ετοιμότητα των Ιρανών σε όλη τη χώρα.



Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.