ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ιράν: Στέλνει δυνάμεις στον κόλπο του Άντεν – Μήνυμα σε ΗΠΑ

Ιράν: Στέλνει δυνάμεις στον κόλπο του Άντεν – Μήνυμα σε ΗΠΑ

Το Ναυτικό του Ιράν σχεδιάζει να στείλει το 62ο στολίσκο πολεμικών πλοίων τις επόμενες ημέρες για να προστατεύσει τα φορτηγά πλοία και τα πετρελαιοφόρα της χώρας από επιθέσεις πειρατών. Ο 62ος στόλος περιλαμβάνει το αντιτορπιλικό “Bayandor” και τα πολεμικά πλοία “Lavan” και “Bushehr”.

O 61ος στολίσκος του ιρανικού ναυτικού βρίσκεται ήδη στην ανοικτή θάλασσα για να προστατεύσει τις θαλάσσιες διαδρομές που χρησιμοποιούν τα ιρανικά πλοία στα διεθνή ύδατα, ειδικά στον κόλπο του Άντεν, τον Μάρτιο.

Το ιρανικό ναυτικό διεξάγει περιπολίες κατά της πειρατείας στον Κόλπο του Άντεν από τον Νοέμβριο του 2008, όταν Σομαλοί επιδρομείς κατέλαβαν το ιρανικό φορτηγό πλοίο MV Delight στις ακτές της Υεμένης.

Σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ορισμένες χώρες μπορούν να στείλουν τα πολεμικά τους πλοία στον Κόλπο του Άντεν και στα παράκτια ύδατα της Σομαλίας εναντίον των πειρατών. Μπορούν ακόμη, και έχοντας προειδοποιήσει εκ των προτέρων τη σομαλική κυβέρνηση, να εισέλθουν στα χωρικά ύδατα της Σομαλίας προκειμένου να καταδιώξουν τους πειρατές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κόλπος του Άντεν – ο οποίος συνδέει τον Ινδικό Ωκεανό με το κανάλι του Σουέζ και τη Μεσόγειο Θάλασσα – είναι ένας σημαντικός ενεργειακός διάδρομος, ιδίως επειδή το πετρέλαιο του Περσικού Κόλπου μεταφέρεται στη Δύση μέσω της διώρυγας του Σουέζ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.