Πώς έκλεψαν μ’ ένα κουτί τσάι τα μυστικά του Tu-160Μ2 ΗΠΑ-Βρετανία (βίντεο)

Πώς έκλεψαν μ’ ένα κουτί τσάι τα μυστικά του Tu-160Μ2 ΗΠΑ-Βρετανία (βίντεο)

Με μια απίστευτη μέθοδο -μ’ ένα κουτί τσάι- κατάφεραν Βρετανοί κατάσκοποι να βγάλουν από τη Ρωσία άκρως απόρρητα μυστικά για τα αναβαθμισμένα υπερηχητικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160Μ2!

Οι πράκτορες της MI6 συνεργάστηκαν με τη CIA και την Μοσάντ του Ισραήλ, όπως μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ, προκειμένου να κλέψουν τα απόρρητα στοιχεία για τα τεράστια ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά -Blackjack τα έχει «βαφτίσει» το ΝΑΤΟ- που έχουν τη δυνατότητα να αναδιπλώνουν προς τα πίσω τα φτερά τους για να αναπτύξουν μεγαλύτερη ταχύτητα και αποτελούν αναβαθμισμένη εκδοχή του Tu-160, που είχε κατασκευαστεί τη δεκαετία του 1980, για να το χρησιμοποιήσει η τότε ΕΣΣΔ σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου.

Μετά την αναβάθμιση των αμυντικών ικανοτήτων των Tu-160 M2 ήταν δύσκολο να τα «κλειδώσουν» ως στόχο εχθρικά μαχητικά αεροσκάφη κι οι πληροφορίες ήταν κρίσιμες.

Το παράτολμο σχέδιο

Δεδομένου ότι οι σχέσεις Ρωσίας – Δύσης βρίσκονται στο κόκκινο μετά τη δηλητηρίαση πέρυσι του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκρίπαλ και της κόρης του με novichok στο Σάλσμπερι της Βρετανίας, οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες έπρεπε να βρουν έναν τρόπο να κλέψουν τα μυστικά των στρατηγικών βομβαρδιστικών του Πούτιν χωρίς να αναγκαστούν να στείλουν πράκτορες στη Ρωσία.

Κατάσκοποι ανακάλυψαν ότι ο Πούτιν επρόκειτο να στείλει δύο Tu-160Μ2 στη Βενεζουέλα σε ένδειξη υποστήριξης προς τον Νικολάς Μαδούρο τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά και σε μια επίδειξη ισχύος καθώς θα πετούσαν ανοικτά των αμερικανικών ακτών.

Έτσι οι τρεις μυστικές υπηρεσίες -ΜΙ6, CIA και Μοσάντ- επινόησαν ένα απίστευτο σχέδιο για την τοποθέτηση των απόρρητων πληροφοριών στο κάτω μέρος ενός κουτιού με τσάι που βρισκόταν στο ένα από τα δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά, και το οποίο θα χρησιμοποιούσαν οι Ρώσοι πιλότοι εν πτήσει προς τη Βενεζουέλα, μεταφέροντάς το εν αγνοία τους στο Καράκας, όπως και έγινε. Μάλιστα οι πράκτορες χρειάστηκε να υπολογίσουν και πόσο τσάι θα έπιναν οι πιλότοι στις 13 ώρες που θα διαρκούσε η πτήση, ώστε να μην τελειώσει και πετάξουν το κουτί.

Μία ώρα μετά την προσγείωση του ρωσικού στρατηγικού βομβαρδιστικού στο αεροδρόμιο Σιμόν Μπολιβάρ, παρελήφθησαν απορρίμματα -ανάμεσά τους και το κουτί με το τσάι- από το αεροσκάφος την ώρα του ανεφοδιασμού του και πετάχτηκαν στον ειδικό χώρο του αεροδρομίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από εκεί κατάφερε να πάρει το κουτί ένας πράκτορας, χωρίς να τον αντιληφθεί κανείς και να το παραδώσει σε αξιωματούχο της CIA που περίμενε σε ξενοδοχείο στο Καράκας. Τα στοιχεία μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στις ΗΠΑ, οι οποίες τα έστειλαν στη Βρετανία και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ για ανάλυση προκειμένου να εντοπιστεί η αχίλλειος πτέρνα των Tu-160Μ2…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.