Η Κίνα ελέγχει τα κινητά των Ρώσων πολιτών που την επισκέπτονται – Ζητά εξηγήσεις η Ρωσία

Η Κίνα ελέγχει τα κινητά των Ρώσων πολιτών που την επισκέπτονται – Ζητά εξηγήσεις η Ρωσία

Εξηγήσεις από την Κίνα ζήτησε η Ρωσία, ζητώντας να μάθει τον λόγο που ελέγχει τα κινητά τηλέφωνα των Ρώσων πολιτών που επισκέπτονται τη χώρα.

Το γενικό προξενείο της Ρωσίας στην κινεζική πόλη Γκουαντσού απέστειλε διπλωματική νότα προς τις κινεζικές αρχές με την παράκληση να δοθούν απαντήσεις για τους λόγους που ελέγχουν το περιεχόμενο των κινητών τηλεφώνων των Ρώσων που επισκέπτονται την Κίνα.

Την είδηση μεταδίδει το πρακτορείο TASS επικαλούμενο τον ακόλουθο του γενικού προξενείου στην πόλη Γκουαντσού Γκριγκόρι Κολίσκιν. Ο ίδιος δήλωσε ότι η ρωσική πλευρά προσπαθεί να διευκρινίσει ποιοι νόμοι προβλέπουν παρόμοια μέτρα ελέγχου, και ποια είναι τα κριτήρια που επιβάλλουν τον έλεγχο στοιχείων που συνιστούν δυσφήμηση όπως και τους λόγους που επιβάλλουν τους ελέγχους των κινητών τηλεφώνων.

Τι ανακοίνωσε το προξενείο της Ρωσίας στην κινεζική πόλη Γκουαντσού

Το γενικό προξενείο της Ρωσίας στην Γκουαντσού ανακοίνωσε στις 27 Μαΐου, ότι κατά την άφιξη ή την μετάβαση στο τράνζιτ στα διεθνή αεροδρόμια της Κίνας, οι αρχές μετανάστευσης πραγματοποιούν επιλεκτικούς ελέγχους για να διαπιστώσουν αν η βίζα που έχουν οι Ρώσοι ανταποκρίνεται στον τόπο προορισμού. Για τον λόγο αυτό μελετάται το περιεχόμενο των κινητών τηλεφώνων, τα βίντεο, φωτογραφίες, ηλεκτρονικά κείμενα και η αλληλογραφία στις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων WeChat, WhatsApp, Viber και άλλες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εάν βρεθούν κάποια στοιχεία που οι αρχές θεωρούν κατά την άποψη τους ότι δυσφημούν την χώρα ο επισκέπτης μεταφέρεται σε ειδική αίθουσα όπου περιμένει μέχρι να πάρει την πτήση της επιστροφής στην χώρα του. Καθ’ όλο το διάστημα της παραμονής του στην ειδική αίθουσα τους προσφέρονται κατά διαστήματα γεύματα. Οι αρχές ωστόσο μπορούν να απαγορεύσουν στον ‘παραβάτη’ την είσοδο στην χώρα, αναφέρεται στην ανακοίνωση του γενικού προξενείου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.