ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους στα F-35 οι Τούρκοι τεχνικοί – Οι ΗΠΑ διστάζουν και περιμένουν μέχρι το τέλος

Συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους στα F-35 οι Τούρκοι τεχνικοί – Οι ΗΠΑ διστάζουν και περιμένουν μέχρι το τέλος

Mπορεί οι Τούρκοι πιλότοι να σταμάτησαν τη εκπαίδευσή τους στα F-35 αλλά αυτή των τεχνικών συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί ένα 24ωρο πριν ο Τραμπ συναντήσει τον Ερντογάν στις 28 Ιουνίου στην Ιαπωνία στέλνοντας έτσι μήνυμα διστακτικότητας απέναντι στην Άγκυρα.

Οι Αμερικανοί αιτιολόγησαν την συνέχιση της εκπαίδευσης των Τούρκων τεχνικών στα F-35 ότι αυτοί δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε απόρρητα στοιχεία του αεροσκάφους σε αντίθεση, όπως λένε, με τους πιλότους!

Οι 28 Τούρκοι τεχνικοί θα μέχρι τις 28 Ιουνίου θα έχουν λάβει όλη την εκπαίδευση που προβλέπεται αλλά αυτό δείχνει πως οι ΗΠΑ ελπίζουν μέχρι το τέλος ότι κάτι θα γίνει και θα «διασωθεί» η αμερικανοτουρκική «φιλία».

Στην Ιαπωνία, στις 28 Ιουνίου συμφώνησαν να συναντηθούν ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Τούρκος ομόλογός του, Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο της συνόδου των G-20.

Οι δύο ηγέτες μίλησαν τηλεφωνικά γι αυτό το θέμα και οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι ο πρόεδρος Τραμπ δεν θα επισκεφτεί την Τουρκία αφού όπως όλα δείχνουν δεν θα αλλάξει η τουρκική στάση στο ζήτημα των S-400.

Οι δύο ηγέτες μίλησαν για διμερή και περιφερειακά θέματα, με βασικό θέμα συζήτησης την αγορά του ρωσικού συστήματος S-400. Η Αμερική απαιτεί να ακυρωθεί η συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας κάτι που όμως δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως όλα δείχνουν η Τουρκία έχει επιλέξει πλευρά και… μπλοκ, και δεν θα είναι το δυτικό. Όμως στις ΗΠΑ δεν το έχουν κατανοήσει ακόμα αυτό…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.