ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ηχητικό ντοκουμέντο: Ο καπετάνιος του πλοίου που διέσωσε το πλήρωμα του φλεγόμενου τάνκερ στο Ομάν (βίντεο)

Ηχητικό ντοκουμέντο: Ο καπετάνιος του πλοίου που διέσωσε το πλήρωμα του φλεγόμενου τάνκερ στο Ομάν (βίντεο)

Οι επιθέσεις σε δύο τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν που άφησαν το ένα από τα δύο πλοία να φλέγεται και τα δύο ακυβέρνητα, έχουν προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία.

Το δεξαμενόπλοιο Front Altair τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ έπλεε ανοιχτά του Ιράν στον Κόλπο του Ομάν, έπειτα από μια έκρηξη που μια πηγή τόνισε ότι προκλήθηκε από μαγνητική νάρκη. Το πλήρωμα του πλοίου -που ανήκει στη νορβηγική εταιρεία Frontline και φέρει σημαία Νήσων Μάρσαλ- περισυνέλεξε ένα πλοίο στην περιοχή και μεταφέρθηκε σε ένα ιρανικό σκάφος διάσωσης.

Το δεύτερο δεξαμενόπλοιο εκκενώθηκε αφότου επλήγη από μια τορπίλη, όπως ανέφερε η εταιρεία που ναύλωσε το πλοίο. Το πλήρωμα επίσης περισυνελέχθη.

Οι επιθέσεις σημειώνονται ένα μήνα αφότου άλλα τέσσερα δεξαμενόπλοια χτυπήθηκαν από νάρκες στο στρατηγικής σημασίας αυτό θαλάσσιο πέρασμα.

Το ηχητικό αρχείο από τη διάσωση του πληρώματος του Front Altair

Ένα ηχητικό ντοκουμέντο που κυκλοφόρησε σε ναυτιλιακούς κύκλους, φαίνεται να υποδηλώνει ότι το Front Altair χτυπήθηκε στον Κόλπο του Ομάν.

Ένας άνδρας, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν ο καπετάνιος του Hyundai Dubai, ακούγεται στην ηχογράφηση να λέγεται ότι το πλοίο που ανήκει στη Frontline «έπιασε φωτιά πιθανότατα μετά από επίθεση με τορπίλη». Μάλιστα, ο άνδρας δίνει ακριβώς το στίγμα του τάνκερ.

Το φορτηγό πλοίο, το οποίο ανήκει στην Hyundai Merchant Marine, διέσωσε 23 μέλη πληρώματος από το Front Altair νωρίτερα σήμερα, επιβεβαίωσε η ναυτιλιακή εταιρεία της Νότιας Κορέας. Το πλήρωμα αποτελείται από 11 Ρώσους, έναν Γεωργιανό και 11 Φιλιππινέζους.

«Όλο το πλήρωμα αποβιβάστηκε με ασφάλεια… δεν απαιτείται ιατρική βοήθεια», ακούγεται να λέει αγχωμένα η ανδρική φωνή. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Islamic Republic News Agency ανέφερε ότι το πλήρωμα παραδόθηκε σε ιρανική ομάδα διάσωσης και μεταφέρθηκε στο Ιράν.

Το TradeWinds επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα του αρχείου ήχου, το οποίο προφανώς καταγράφηκε όταν η επιχείρηση διάσωσης ολοκληρωνόταν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.