Κόλπος του Ομάν: Το Κρεμλίνο ζητά να αγνοηθούν αβάσιμες κατηγορίες σχετικά με το περιστατικό

Κόλπος του Ομάν: Το Κρεμλίνο ζητά να αγνοηθούν αβάσιμες κατηγορίες σχετικά με το περιστατικό

«Τέτοια περιστατικά είναι στην πραγματικότητα ικανά να υπονομεύσουν τα θεμέλια της παγκόσμιας οικονομίας και γι’ αυτό αβάσιμες κατηγορίες δύσκολα μπορούν να ληφθούν υπόψιν».

Το Κρεμλίνο ζήτησε να αγνοηθούν αβάσιμες κατηγορίες σε σχέση με το περιστατικό στον Κόλπο του Ομάν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Την Παρασκευή, το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε τους Φρουρούς της Επανάστασης στο Ιράν για την επίθεση κατά των τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν. Μία ημέρα νωρίτερα παρόμοια σχόλια είχαν γίνει και από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

«Τέτοια περιστατικά είναι στην πραγματικότητα ικανά να υπονομεύσουν τα θεμέλια της παγκόσμιας οικονομίας και γι’ αυτό αβάσιμες κατηγορίες δύσκολα μπορούν να ληφθούν υπόψιν» δήλωσε ο Πεσκόφ.

Το περιστατικό, το οποίο έλαβε χώρα κοντά στο Στενό του Ορμούζ, σημειώθηκε την Πέμπτη, με «πρωταγωνιστές» τα τάνκερ «Front Altair» και «Kokuka Courageous».

Παρότι οι αιτίες του συμβάντος παραμένουν αδιευκρίνιστες οι ΗΠΑ έσπευσαν να ισχυριστούν το Ιράν ευθύνεται για τις επιθέσεις. Ωστόσο, η Ουάσιγκτον δεν έχει παράσχει καμία απόδειξη για να στηρίξει τον ισχυρισμό της. Ο αμερικανικός στρατός στη συνέχεια δημοσίευσε βίντεο που υποτίθεται ότι δείχνει ιρανικές δυνάμεις να αφαιρούν εκρηκτικό μηχανισμό από ένα από τα τάνκερ. Το στιγμιότυπο ωστόσο δεν δείχνει ονόματα ή σημαίες πλοίων για τη στήριξη των ισχυρισμών.

Το Ιράν έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες ότι έπαιξε ρόλο στο περιστατικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ προειδοποίησε κατά όποιας προσπάθειας να κατηγορηθεί το Ιράν πριν να υπάρξει διεξοδική διερεύνηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.