ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τουρκία: Σύλληψη 128 μελών των ενόπλων δυνάμεων για διασυνδέσεις με το δίκτυο Γκιουλέν

Τουρκία: Σύλληψη 128 μελών των ενόπλων δυνάμεων για διασυνδέσεις με το δίκτυο Γκιουλέν

Η Τουρκία διέταξε την σύλληψη 128 μελών του στρατιωτικού προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων, τα οποία κατηγορεί για διασυνδέσεις με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν, όπως μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η αστυνομία αναζητεί περίπου τους μισούς από αυτούς στη Σμύρνη και τους υπόλοιπους σε 30 άλλες επαρχίες, μετέδωσε το πρακτορείο.

Περισσότεροι από 77.000 άνθρωποι έχουν προφυλακιστεί αναμένοντας την δίκη τους, ενώ σχεδόν 150.000 άλλοι που εργάζονταν ως δημόσιοι υπάλληλοι, στον στρατό ή αλλού έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα στο πλαίσιο της εκστρατείας καταστολής που πραγματοποιούν οι τουρκικές αρχές μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι δυτικοί σύμμαχοι της Τουρκίας έχουν ασκήσει κριτική εναντίον των επιχειρήσεων αυτών λέγοντας ότι ο πρόεδρος Ερντογάν χρησιμοποιεί την απόπειρα πραξικοπήματος ως δικαιολογία για να φιμώσει τους αντιφρονούντες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνει είναι απαραίτητα εξαιτίας της σοβαρότητας της απειλής ασφαλείας που αντιμετωπίζει η Τουρκία και έχει δεσμευτεί να εξαλείψει το δίκτυο του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιμάμη από την χώρα. Ο ίδιος ο Γκιουλέν αρνείται κάθε ανάμειξη στο αποτυχημένο πραξικόπημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.