ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

N. Αναστασιάδης: «Είμαι αισιόδοξος ότι η ΕΕ θα στείλει ισχυρότερα μηνύματα στην Τουρκία»

N. Αναστασιάδης: «Είμαι αισιόδοξος ότι η ΕΕ θα στείλει ισχυρότερα μηνύματα στην Τουρκία»

Είμαι αισιόδοξος ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα στείλει ισχυρότερα μηνύματα στην Τουρκία, επεσήμανε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, εν αναμονή της ανακοίνωσης του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Την αισιοδοξία ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα στείλει ισχυρότερο μήνυμα στην Τουρκία για τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο εξέφρασε σήμερα ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Λευκωσία και όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε: «Είμαι αισιόδοξος (…) ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποστείλει ισχυρότερα μηνύματα από αυτά που έχουν απευθύνει μέχρι σήμερα και αυτός είναι ο σκοπός μας».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα συνεδριάζει το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο και αναμένεται να εκδώσει ανακοίνωση – προειδοποίηση προς την Τουρκία.

Οι 28 χώρες της ΕΕ αναμένεται να εκφράσουν «σοβαρές ανησυχίες» σχετικά με τις εξορυκτικές δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, καταδικάζοντας «τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ακόμη, στη δήλωση θα τονίζεται, όπως έχει γίνει γνωστό, ότι «η Τουρκία συνεχίζει να απομακρύνεται όλο και περισσότερο από την ΕΕ» και ότι «οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις έχουν σταματήσει και δεν υπάρχουν άλλα κεφάλαια που εξετάζονται για άνοιγμα ή κλείσιμο», αλλά και ότι «δεν προβλέπεται να υπάρξει περαιτέρω εργασία προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού της τελωνειακής ένωσης ΕΕ – Τουρκίας».

Όπως μετέδωσε το Reuters, εν τω μεταξύ, η Κύπρος έχει ζητήσει αυστηρότερη γραμμή από μέρους της ΕΕ.

«Κύπρος και Ελλάδα δήλωσαν ότι θα μπορούσαν να ζητήσουν να επιβληθούν κυρώσεις από την ΕΕ στην Τουρκία, ωστόσο η ΕΕ δεν αναμένεται να αναλάβει δράση προς το παρόν», σημειώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος που συμμετείχε χθες στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ απέστειλε το μήνυμα ότι έχει έρθει η στιγμή να σταλεί στην Άγκυρα ένα σαφές, ξεκάθαρο και συγκεκριμένο μήνυμα αποτροπής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.