ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Σύλληψη δύο υπόπτων για χρηματοδότηση του ISIS στη Μόσχα

Σύλληψη δύο υπόπτων για χρηματοδότηση του ISIS στη Μόσχα

Δυο άτομα που είναι ύποπτα για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατικής ομάδας Daesh συνελήφθησαν στην περιοχή της Μόσχας μετά από μεγάλης κλίμακας έρευνες στη Ρωσία, δήλωσε την Τετάρτη η επίσημη εκπρόσωπος της Ρωσικής Επιτροπής Ερευνών, Σβετλάνα Πετρένκο.

Η ρωσική εξεταστική επιτροπή αποκάλυψε ότι τα μέλη του Daesh (γνωστό και ως ISIS) διοργάνωσαν από το 2014 έως το Σεπτέμβριο του 2017, τη χορηγία της τρομοκρατικής ομάδας, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Ρωσικής Επιτροπής Ερευνών.

Ενώ οι τρομοκράτες είχαν ως ορμητήριο τη Συρία, ανέθεταν στους κατοίκους της Δημοκρατίας του Νταγκεστάν τη συγκέντρωση κεφαλαίων για το Daesh μέσω συστημάτων πληρωμών και στη συνέχεια την παράδοση χρημάτων στη Συρία. Πάνω από 200 άτομα από επτά ρωσικές ομοσπονδιακές οντότητες έχουν ενισχύσει το Daesh με τουλάχιστον 8 εκατομμύρια ρούβλια (124.960 δολάρια). Ποινικές υποθέσεις εναντίον ορισμένων έχουν ήδη ξεκινήσει.

«Δύο ύποπτοι που διαπράττουν το έγκλημα που προβλέπεται στο εδάφιο 1 του Άρθρου 205.1 του ρωσικού Ποινικού Κώδικα – διευκόλυνση των τρομοκρατικών ενεργειών – συνελήφθησαν στο έδαφος της Μόσχας και της Περιφέρειας της Μόσχας μετά από δραστηριότητες διερεύνησης. Λαμβάνοντας υπ όψιν τη σοβαρότητα των εγκλημάτων τους, θα ζητηθελι από το δικαστήριο να συλληφθούν προληπτικά», ανέφερε η Πετρένκο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόσθεσε ότι οι ερευνητές εντόπισαν συγκεκριμένες ενέργειες που διέπραξαν οι ύποπτοι και επαληθεύοντας επίσης τη συμμετοχή τους σε άλλα εγκλήματα. Επιπλέον, λαμβάνονται ενεργά μέτρα για τον εντοπισμό και άλλων ειδεχθών εγκλημάτων που πιθανότατα έχουν διαπράξει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.