ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Οι ποινές για το πραξικόπημα στην Τουρκία: 141 φορές ισόβια σε 17 πρώην στρατιωτικούς

Οι ποινές για το πραξικόπημα στην Τουρκία: 141 φορές ισόβια σε 17 πρώην στρατιωτικούς

Ολοκληρώνεται η δίκη στην Τουρκία για το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, με το δικαστήριο ανακοινώνει τις ποινές. Σε 141 φορές ισόβια καταδικάστηκαν 17 Τούρκοι πρώην στρατιωτικοί.

Δικαστήριο στην Τουρκία καταδίκασε, σήμερα, 24 πρόσωπα σε ισόβια κάθειρξη, καθώς ολοκληρώνεται μια από τις μεγαλύτερες δίκες για το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Μεταξύ των 24 ατόμων που καταδικάστηκαν είναι ο πρώην διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας και μέλος του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου, Ακίν Οζτούρκ, καθώς και ο πρώην σύμβουλος του Ερντογάν, Αλί Γιαζιτσί.

Συγκεκριμένα, 17 πρώην στρατιωτικοί καταδικάστηκαν σε 141 φορές ισόβια κάθειρξη για «απόπειρα ανατροπής της συνταγματικής τάξης», δολοφονία 139 ανθρώπων καθώς και «απόπειρα δολοφονίας του προέδρου», όπως μετέδωσε το Anadolu.

Ο συνολικός αριθμός των κατηγορουμένων αγγίζει τους 224, αλλά προς το παρόν δεν είναι γνωστή η απόφαση του δικαστηρίου για τους υπόλοιπους. Μεταξύ των 224 κατηγορουμένων, περιλαμβάνονται και περίπου 20 πρώην στρατηγοί.

Οι 176 κατηγορούμενοι βρίσκονται υπό προσωρινή κράτηση, 35 είναι ελεύθεροι και 13 δικάστηκαν ερήμην.

Σύμφωνα με την Άγκυρα, το αποτυχημένο πραξικόπημα το καλοκαίρι του 2016 ενορχηστρώθηκε από την οργάνωση FETO, του κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν που ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ. Ο Φετουλάχ έχει αρνηθεί κάθε ανάμειξη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το πραξικόπημα εκδηλώθηκε στις 15 Ιουλίου 2016. Μετά την καταστολή του και έχοντας στοιχίσει τη ζωή πολλών ανθρώπων, η Άγκυρα προχώρησε σε χιλιάδες συλλήψεις, μεταξύ των οποίων κρατικοί αξιωματούχοι — υπάλληλοι, καθώς και στρατιωτικό προσωπικό, πολιτικοί ακτιβιστές, δημοσιογράφοι και δάσκαλοι — ενώ δεκάδες χιλιάδες περισσότεροι απολύθηκαν ή τέθηκαν σε αναστολή για τους ύποπτους δεσμούς τους με την οργάνωση FETO.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.