ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ιράν: «Tο Λονδίνο να αφήσει ελεύθερο το δεξαμενόπλοιο – Eπικίνδυνο προηγούμενο & πρέπει να τελειώσει»

Ιράν: «Tο Λονδίνο να αφήσει ελεύθερο το δεξαμενόπλοιο – Eπικίνδυνο προηγούμενο & πρέπει να τελειώσει»

Η σύλληψη ενός ιρανικού δεξαμενόπλοιου από τη Βρετανία δημιούργησε ένα «επικίνδυνο προηγούμενο και πρέπει να τελειώσει τώρα», έγραψε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ στο Twitter κάνοντας λόγο για «πειρατεία».

«Το Ιράν δεν είναι μέλος της ΕΕ ούτε υπόκειται σε οποιοδήποτε ευρωπαϊκό πετρελαϊκό εμπάργκο.

Την τελευταία φορά που το έλεγξα, η ΕΕ ήταν κατά της εξωεδαφικότητας. Η παράνομη σύλληψη από το Ηνωμένο Βασίλειο ενός δεξαμενόπλοιου που μετέφερε ιρανικό πετρέλαιο για λογαριασμό της #B-Team είναι πειρατεία, καθαρή και απλή. Δημιουργεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο και πρέπει να τελειώσει τώρα», έγραψε ο Ζαρίφ σε ένα τουίτ.

Μέλη του βρετανικού βασιλικού Ναυτικού συνέλαβαν το δεξαμενόπλοιο στο Γιβραλτάρ την Πέμπτη με την υποψία ότι μετέφερε πετρέλαιο στη Συρία παραβιάζοντας τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Ιράν αρνείται πως το πλοίο κατευθυνόταν στη Συρία, όπου η κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ είναι σύμμαχος της Τεχεράνης.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ζαρίφ έχει πει στο παρελθόν πως η λεγόμενη «ομάδα Μπ», που περιλαμβάνει τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ, Τζον Μπόλτον, τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, μπορεί να ωθήσουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ, σε μια σύγκρουση με την Τεχεράνη.

Από την πλευρά του, ο Ιρανός υπουργός Άμυνας Αμίρ Χαταμί δήλωσε ότι η σύλληψη του δεξαμενόπλοιου «δεν θα μείνει χωρίς απάντηση».

«Δεν θα ανεχθούμε» τη σύλληψη του δεξαμενόπλοιου «Garce 1», δήλωσε ο υπουργός, σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων ISNA και το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Η επιχείρηση «δεν θα μείνει χωρίς απάντηση», είπε.

«Είναι αντίθετη με τους διεθνείς κανονισμούς και ένα είδος ναυτικής πειρατείας», πρόσθεσε, απηχώντας παρόμοιες δηλώσεις άλλων Ιρανών υψηλόβαθμων αξιωματούχων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.