ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Σύγκρουση Πενταγώνου – Ν.Τραμπ για Αγκυρα: Αίτημα χρηματοδότησης για αποπομπή Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35

Σύγκρουση Πενταγώνου – Ν.Τραμπ για Αγκυρα: Αίτημα χρηματοδότησης για αποπομπή Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35

Σύγκρουση Πενταγώνου και Τραμπ βρίσκεται σε εξέλιξη στις ΗΠΑ καθώ οι Στρατηγοί ζήτησαν επίσημα νέα χρηματοδότηση ύψους 206 εκατ. δολαρίων προκειμένου να μετριαστεί και να καταστεί εφικτή η αποπομπή της Τουρκίας από το πρόγραμμα παραγωγής των F-35.

Την ίδια άποψη εξέφρασε στην Επιτροπή Αμυνας και ο Στρατηγός Milley ο οποίος τόνισε πως “αν επιβεβαιωθεί η άφιξη των S-400 στην Τουρκία τότε είναι μονόδρομος η διακοπή μεταφοράς των F-35 στην Αγκυρα και η αποπομπή της Τουρκίας από το πρόγραμμα των μαχητικών 5ης γενιάς”.

Η αναφορά του Πενταγώνου αναφέρει πως:

“Xρειάζεται επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 206 εκατ δολαρίων για την υποστήριξη εναλλακτικών πηγών για την παραγωγή εξαρτημάτων για τα μαχητικά 5ης γενιάς F-35.

Το Πεντάγωνο λαμβάνει ήδη μέτρα για την δημιουργία εναλλακτικών πηγών κατασκευής τμημάτων των F-35 ώστε να προστατευθεί από πιθανή διαταραχή των τωρινών πηγών.

Οι προσπάθειες αυτές έχουν σκοπό και στόχο την προστασία τμημάτων του F-35 που κατασκευάζονται σε ξένες χώρες στις οποίες οι ΗΠΑ σκοπεύουν να εφαρμόσουν κυρώσεις και οι οποίες μπορούν να διαταράξουν την αλυσίδα παραγωγής του F-35.

Αυτή η πράξη είναι αναγκαία για την προστασία των χρονοδιαγραμμάτων παραγωγής του F-35 και την υποστήριξη των “Φάσεων 1 & 2″ του Ναυτικού”.

Πεντάγωνο: “Η Τουρκία πρέπει να εγκαταλείψει τους S-400 αν θέλει να αποκτήσει F-35”

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ θα απομακρύνει την Τουρκία από το πρόγραμμα των μαχητικών F-35 εάν η Άγκυρα παραλάβει τους ρωσικούς S-400, δήλωσε νωρίτερα ανώτερη αξιωματούχος του Πενταγώνου.

Η βοηθός υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ για διεθνείς υποθέσεις ασφαλείας, Katie Wheelbarger, δήλωσε ότι η συμμαχία του ΝΑΤΟ και τα έθνη που συνεργάζονται για την ανάπτυξη του F-35 στέκονται ενωμένα στην αντίθεσή τους στην Τουρκία για την απόκτηση των S-400.

Στην ίδια ανακοίνωση υπενθυμίζεται πως ο Αμερικανός υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας Mark T. Esper συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του Hulusi Akar, κατά την πρόσφατη συνάντηση υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, και του είπε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να πάρει F-35 εάν προχωρήσει με την απόκτηση S- 400, δήλωσε η Wheelbarger, σημειώνοντας ότι η αμερικανική στάση απολαμβάνει διακομματικής υποστήριξης.

Ταυτόχρονα, ρωσικές και τουρκικές κρατικές πηγές επιβεβαίωσαν χτες πως οι παραδόσεις των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ τμήματα των συστημάτων έχουν ήδη φτάσει στην Τουρκία αεροπορικώς.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο νέος Αμερικανός πρεσβευτής στην Τουρκία, David Satterfield, έφτασε στην Τουρκία για να αναλάβει τη θέση του στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα την ίδια ημέρα που ξεκίνησαν οι παραδόσεις των S-400.

Πάντως η “αφωνία” του Ν.Τραμπ είναι χαρακτηριστική. Υπενθυμίζουμε πως έχει υποσχεθεί στον Ρ.Τ.Ερντογάν πως δεν θα υπάρξουν κυρώσεις εναντίον του για την αγορά των S-400.





Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.