Γαλλία: Παράνομος μετανάστης από τη Συρία κατηγορείται ότι ασέλγησε σε 24χρονη και μετά τη σκότωσε

Γαλλία: Παράνομος μετανάστης από τη Συρία κατηγορείται ότι ασέλγησε σε 24χρονη και μετά τη σκότωσε

Με τις κατηγορίες του βιασμού και του φόνου μιας 24χρονης γυναίκας βαρύνεται ένας παράνομος μετανάστης από τη Συρία, 32 ετών.

Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν χθες, στη νοτιοδυτική Γαλλία. Το πτώμα της 24χρονης εντοπίστηκε την περασμένη Κυριακή. Ο δράστης αρνείται την ενοχή του.

Οι αρχές συνέλαβαν τον Σύρο την Πέμπτη στο Μον-ντε- Μαρσάν αφού στο πτώμα του θύματος εντοπίστηκε «γενετικό υλικό» το οποίο οδήγησε τους αστυνομικούς σε εκείνον.

Στο σπίτι του οι ερευνητές βρήκαν αντικείμενα του θύματος, ανάμεσά τους και το κινητό τηλέφωνο της γυναίκας, ενώ πάνω του ο Σύρος είχε την κάρτα sim της. Ο πρόσφυγας ήταν γνωστός στην αστυνομία και τη δικαιοσύνη «για βίαιη συμπεριφορά συζυγικής φύσης», επεσήμανε ο εισαγγελέας του Μοντ-ντε- Μαρσάν Ολιβιέ Ζανσόν.

Το πτώμα της 24χρονης Ζοανά Μπλαν εντοπίστηκε την προηγούμενη Κυριακή το πρωί από έναν περαστικό σε υπόγεια διάβαση πεζών κάτω από μία σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει το Μον-ντε-Μαρσάν με το Σεν Πιερ ντι Μον, όπου η γυναίκα έμενε εδώ και χρόνια. Σύμφωνα με τον Ζανσόν η νεκροψία έδειξε ότι την είχαν στραγγαλίσει.

Ο βασικός ύποπτος παρουσιάστηκε χθες Σάββατο ενώπιον δικαστηρίου και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «φόνο και βιασμό», ενώ τέθηκε υπό κράτηση, επεσήμανε ο εισαγγελέας.

Τρεις άλλοι άνδρες που ζούσαν στο ίδιο διαμέρισμα με τον Σύρο έχουν τεθεί υπό προσωρινή κράτηση προκειμένου οι ερευνητές να εξακριβώσουν αν το έγκλημα μπορεί να διαπράχθηκε «από πολλούς δράστες», σύμφωνα με τον Ζανσόν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι άνδρες αυτοί, που κατάγονται από το Μαρόκο, την Αλγερία και την Τυνησία και βρίσκονται στη Γαλλία χωρίς χαρτιά, πρόκειται να απελαθούν, σύμφωνα με τη δικαιοσύνη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.