ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ιταλός ΥΠΕΞ: «Οι μετανάστες θέλουν να πάνε στην Ευρώπη: Όχι στην Ιταλία ή την Ελλάδα

Ιταλός ΥΠΕΞ: «Οι μετανάστες θέλουν να πάνε στην Ευρώπη: Όχι στην Ιταλία ή την Ελλάδα

Θα χρειασθούμε έναν σωστά δομημένο, σταθερό μηχανισμό» τόνισε ο Ιταλός ΥΠΕΞ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Corriere della Sera». «Οι μετανάστες θέλουν να πάνε στην Ευρώπη, όχι στην Ιταλία, τη Μάλτα ή την Ελλάδα», σημειώνει ο κ. Μιλανέζι.

Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ μιας νέας, ευρωπαϊκής ναυτικής προσπάθειας για τον έλεγχο της μετανάστευσης, υπό την προϋπόθεση ότι όσοι σώζονται στη θάλασσα δεν θα μεταφέρονται στην Ιταλία. Ο κ. Μιλανέζι πρόσθεσε ότι η Ε.Ε.θα πρέπει να διοργανώσει απευθείας πτήσεις από τις χώρες προέλευσης για τους μετανάστες που πληρούν τα κριτήρια ασύλου.

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι, έχει επανειλημμένως ασκήσει κριτική στην Ε.Ε. και το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκές αρχές δεν έχουν βρει έναν τρόπο να συγκρατήσουν τις ροές μεταναστών που φθάνουν στην Ιταλία από τη Βόρειο Αφρική. Η Ιταλία έχει υποδεχθεί την τελευταία τριετία περισσότερους από τους μισούς μετανάστες που έχουν φθάσει στην Ευρώπη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Σαλβίνι, που έχει υιοθετήσει αντιμεταναστευτική στάση από τότε που το κόμμα του -Κίνημα των Πέντε Αστέρων- ανέλαβε τη συγκυβέρνηση, έχει επιδιώξει να εμποδίσει τον ελλιμενισμό πλοίων που πραγματοποιούν παράνομες μεταφορές μεταναστών σε λιμάνια της Ιταλίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.