ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κομμερσάντ για S-400: Νίκη του Ερντογάν κατά της Δύσης

Κομμερσάντ για S-400: Νίκη του Ερντογάν κατά της Δύσης

Σε άρθρο της, η ρωσική εφημερίδα Κομμερσάντ αναφέρει ότι παρά τις πιέσεις της Δύσης, άρχισε η έναρξη των παραδόσεων των συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400, αξιολογώντας για το γεγονός αυτό τη στάση έναντι της Δύσης του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γράφει το τουρκικό δημοσίευμα.

Η διαφωνία προέκυψε από την αρχή. Από την πρόθεση αγοράς του ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-400, από την Τουρκία. Από τότε άρχισαν οι πιέσεις τόσο του ΝΑΤΟ όσο των ΗΠΑ εναντίον της αγοράς από τη Ρωσία και πολλοί πίστευαν ότι η αγορά αυτή θα ματαιώνονταν.

Ο πολιτικός σχολιαστής της Κομμερσάντ, Ντμίτρι Ντρίζε, στο άρθρο του υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας κέρδισε μια προσωπική νίκη εναντίον της Δύσης.

«Οι ΗΠΑ και ο Ντόναλντ Τραμπ απειλούσαν με κυρώσεις για να εμποδίσουν την αποστολή των S-400 στην Τουρκία. Οι Δυτικοί εξέφραζαν την ανησυχία τους για τον εταίρο του ΝΑΤΟ, που αγοράζει πολεμικά συστήματα από τον εχθρό και τα οποία δεν είναι συμβατά», αναφέρει ο Ρώσος αρθρογράφος.

Εν κατακλείδι, σημειώνει ότι ο Ερντογάν εξήγησε ότι δεν είχε τη δυνατότητα εξεύρεσης άλλου ισόβαθμου συστήματος για την προστασία της χώρας του από επιθέσεις.

Η επιμονή και πολιτική οξύνοια του Ερντογάν ανάγκασαν τον Τραμπ να παραδεχθεί ότι είχε δίκαιο, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.