Oυδέτερη στάση από Αλεξάντερ Γκρούσκο: Η Ρωσία τάσσεται κατά των μέτρων ΕΕ ενάντια στην Τουρκία

Oυδέτερη στάση από Αλεξάντερ Γκρούσκο: Η Ρωσία τάσσεται κατά των μέτρων ΕΕ ενάντια στην Τουρκία

Κατά της απόφασης της ΕΕ για μέτρα ενάντια στην Τουρκία τάσσεται η Μόσχα, σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου Υφυπουργού Εξωτερικών, Αλεξάντερ Γκρούσκο, στην εφημερίδα Izvestia.

O κ. Γκρούσκο είπε πως τέτοια βήματα θα επιδεινώσουν την μακροχρόνια ανεπίλυτη διαμάχη στην περιοχή.

Παρόλα αυτά, αυτό δεν σημαίνει ότι η Ρωσία υποστηρίζει τις δραστηριότητες της Τουρκίας, η οποία έστειλε πλοία για γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου, σημειώνεται.

Η Ρωσία επιμένει ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ πρέπει να ασχοληθεί ουσιαστικά με το Κυπριακό.

Ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο, Στανισλάβ Οσάτσι, δήλωσε στην ίδια εφημερίδα πως τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, η Ρωσία, η Κίνα, η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία και οι ΗΠΑ, μπορούν να ενεργήσουν ως εγγυητές.

Σε ό,τι αφορά τις διμερείς σχέσεις της Ρωσίας με την Κύπρο, επεσήμανε πως οι δυο χώρες διατηρούν καλή συνεργασία και η Μόσχα αναμένει ότι αυτό θα συνεχιστεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.