ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ρωσία: Παρατείνεται γι’ άλλους τρεις μήνες η κράτηση των 24 Ουκρανών ναυτών

Ρωσία: Παρατείνεται γι’ άλλους τρεις μήνες η κράτηση των 24 Ουκρανών ναυτών

Το δικαστήριο Λεφόρτοφσκι της Μόσχας παρέτεινε με απόφαση του την κράτηση των 24 Ουκρανών ναυτών που είχαν συλληφθεί το Νοέμβριο του 2018 στον πορθμό του Κερτς, έως τα τέλη Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους.

Οι 24 Ουκρανοί ναύτες είχε συλληφθεί στον πορθμό του Κερτς που συνδέει την Μαύρη Θάλασσα με την Αζοφική Θάλασσα, μαζί με τρία πολεμικά πλοία στα οποία επέβαιναν, με την κατηγορία ότι παραβίασαν τα ρωσικά χωρικά ύδατα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας, αντιδρώντας στην απόφαση του δικαστηρίου της Μόσχας για την παράταση της κράτησης τους, σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι η απόφαση αυτή συνιστά μια ακόμη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και οξύνει ακόμη περισσότερο την διαμάχη μεταξύ Ρωσία και Ουκρανίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και Ουκρανός ομόλογο του Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν την περασμένη εβδομάδα συζήτησαν μεταξύ άλλων θεμάτων και το θέμα της ανταλλαγής κρατουμένων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εν συνεχεία στις 15 Ιουλίου οι επίτροποι ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ρωσίας και Ουκρανίας Τατιάνα Μοσκάλκοβα και Λιουντμίλα Ντενίσοβα, κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχαν στο Κίεβο, κατέληξαν σε συμφωνία για ανταλλαγή κρατουμένων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.