Ιαπωνία: Στους 24 οι νεκροί από τη φωτιά στο στούντιο κινουμένων σχεδίων (βίντεο)

Ιαπωνία: Στους 24 οι νεκροί από τη φωτιά στο στούντιο κινουμένων σχεδίων (βίντεο)

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από την φωτιά που ξέσπασε και κατέστρεψε ένα στούντιο animation στην πόλη του Κιότο στην Ιαπωνία.

Ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί, καθώς υπάρχουν ακόμη αγνοούμενοι, ενώ 35 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, δέκα από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Συνολικά 24 νεκροί βρέθηκαν παγιδευμένοι στο ισόγειο, στους δύο επάνω ορόφους ή στις σκάλες που οδηγούσαν στην ταράτσα του κτιρίου της εταιρείας Kyoto Animation, δήλωσε εκπρόσωπος των πυροσβεστών.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 10:30 τοπική ώρα και σβήστηκε τρεις ώρες αργότερα, αν και άσπρος καπνός συνέχιζε να βγαίνει από τα παράθυρα του κτιρίου, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκα από την ιαπωνική τηλεόραση.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK μετέδωσε ότι η αστυνομία συνέλαβε έναν 41χρονο άνδρα που φώναξε «θα πεθάνετε» την ώρα που έριχνε ένα υγρό που έμοιαζε με βενζίνη γύρω από το στούντιο και του έβαζε φωτιά. Δεν είναι ξεκάθαρο αν ο άνδρας αυτός έχει κάποια σχέση με την εταιρεία.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι άκουσαν μια δυνατή έκρηξη και στη συνέχεια φλόγες εξαπλώθηκαν πολύ γρήγορα στο κτίριο. Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπε δήλωσε ότι το γεγονός «είναι υπερβολικά αποτρόπαιο για να εκφρασθεί κανείς με λόγια».

Θλίψη στον κόσμο του manga
Η Kyoto Animation είναι μία εταιρεία που παράγει κινούμενα σχέδια και σχεδιάζει και κατασκευάζει προϊόντα που σχετίζονται με τις σειρές των κινουμένων σχεδίων manga, ανάμεσά τους τα Lucky Star, The melancholy του Haruhi Suzumiya ή K-On.

Η εταιρεία, η οποία λειτουργεί επίσης σχολή κινουμένου σχεδίου, διαθέτει δύο κτίρια με στούντιο, το ένα εκ των οποίων είναι αυτό που πυρπολήθηκε και η έδρα της βρίσκεται επίσης στο Κιότο. Απασχολεί περί τα 160 άτομα.

Η πυρκαγιά στο Κιότο προκάλεσε θλίψη στον κόσμο του manga. «Ολοι εσείς στην Kyoto Animation, σας παρακαλώ, ας είστε ασφαλείς», έγραψε στο Twitter ο Makoto Shinkai, ο δημιουργός της ταινίας “Your Name”, όταν δεν είχε ανακοινωθεί ακόμη ο απολογισμός των θυμάτων.

«Γιατί, γιατί, γιατί;», έγραψε ο Yutaka Yamamoto, που υπήρξε μέλος του στούντιο της Kyoto Animation για την σειρά Lucky Star.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το επίπεδο της εγκληματικότητας στην Ιαπωνία είναι χαμηλό, αλλά η χώρα γίνεται κατά καιρούς θέατρο αιματηρών εγκλημάτων με δράστες ανθρώπους που καταλαμβάνονται από κρίσεις τυφλής βίας, οι οποίες καταλήγουν σε επιθέσεις με μαχαίρι ή φονικές πυρκαγιές. Δεκαέξι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε πυρκαγιά σε κατάστημα ενοικίασης βίντεο στην Οσάκα τον Σεπτέμβριο 2008. Ο εμπρηστής καταδικάσθηκε σε θάνατο τον Δεκέμβριο 2009.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.