Βρετανία: Τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν τα μέτρα που θα ληφθούν για τη δήμευση του τάνκερ Stena Impero από το Ιράν

Βρετανία: Τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν τα μέτρα που θα ληφθούν για τη δήμευση του τάνκερ Stena Impero από το Ιράν

Πολύ σοβαρά ερωτηματικά για τη διεθνή ναυσιπλοΐα στο Στενό του Χορμούζ θέτει η σύλληψη του δεξαμενόπλοιου Stena Impero από το Ιράν, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζέρεμι Χαντ.

Ο επικεφαλής του Φόρεϊν Όφις είπε ότι το Λονδίνο επιθυμεί να πέσει η ένταση με το Ιράν, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής αντιμετώπισης κρίσεων COBRA.

Στην επιτροπή συζητήθηκε επί μακρόν η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και την Δευτέρα θα γίνει μια ανακοίνωση στο κοινοβούλιο για τα περαιτέρω μέτρα που σκοπεύει να λάβει η Βρετανία, πρόσθεσε.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Χαντ ανέφερε εξάλλου ότι το τάνκερ συνελήφθη στα χωρικά ύδατα του Ομάν, κάτι που συνιστά “κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου”.

“Προτεραιότητά μας παραμένει να βρούμε έναν τρόπο για να εκτονώσουμε την κατάσταση. Για αυτό επικοινώνησα με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν”, τον Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ, νωρίτερα σήμερα. ‘Ομως “χρειάζεται να δούμε επίσης μια διαδικασία” εκτόνωσης και από την ιρανική πλευρά, συνέχισε ο Χαντ. “Χρειάζεται να απελευθερωθεί το πλοίο και εξακολουθούμε να ανησυχούμε πολύ για την ασφάλεια και την ευημερία των 23 μελών του πληρώματος”, είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Βρετανός υπουργός απέρριψε κάθε προσπάθεια σύγκρισης της σύλληψης του Stena Impero από το Ιράν με εκείνη του ιρανικού τάνκερ Grace 1 από τις βρετανικές αρχές στα ανοιχτά του Γιβραλτάρ, στις 4 Ιουλίου. “Το Grace 1 συνελήφθη νόμιμα στα χωρικά ύδατα του Γιβραλτάρ επειδή μετέφερε πετρέλαιο στη Συρία, κατά παραβίαση των κυρώσεων της ΕΕ”, υπενθύμισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.