ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΗΠΑ κατά Ρωσίας: «Πύραυλος που παραβιάζει τη Συνθήκη INF…» Προσοχή ρε παιδιά, λάθος πύραυλος…

ΗΠΑ κατά Ρωσίας: «Πύραυλος που παραβιάζει τη Συνθήκη INF…» Προσοχή ρε παιδιά, λάθος πύραυλος…

Βίντεο που έφτιαξε η αμερικανική αποστολή στο ΝΑΤΟ κατηγορεί τη Ρωσία για «πύραυλο που παραβιάζει τη Συνθήκη INF», αλλά έκανε λάθος… στον πύραυλο!

Η αποστολή των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ δημοσίευσε ένα βίντεο που δικαιολογεί την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ τον Φεβρουάριο για την αναστολή της Συνθήκης INF για τα πυρηνικά όπλα μέσου βεληνεκούς.

Το βίντεο κατηγορεί τη Μόσχα για «παραβίαση» της συνθήκες σε μια περίοδο «αρκετών ετών καθώς δημιούργησε ένα πυραυλικό σύστημα ονόματα SSC-8». Το βίντεο περιγράφει το όπλο ως ένα «μεταφερόμενο σύστημα που μπορεί να κρυφτεί και είναι ιδιαιτέρως καταστροφικό», κατηγορώντας τη Ρωσία ότι αφήνει «την Αμερική και τους Συμμάχους της εκτεθειμένους».

​Το σύστημα που το ΝΑΤΟ ονομάζει «SSC-8» είναι το «RK-55 Relief» σύστημα εκτόξευσης εδάφους πυραύλων κρουζ με πυρηνικά που η Σοβιετική Ένωση εξάλειψε μεταξύ 1988 και 1990, σύμφωνα με τους όρους που απορρέουν από τη Συνθήκη INF, η οποία απαγορεύει την ανάπτυξη, παραγωγή και τοποθέτηση πυρηνικών όπλων εδάφους ικανών να χτυπήσουν στόχους μεταξύ 500 και 5.500 χλμ..

Το 2017, η Ουάσιγκτον άρχισε να κατηγορεί τη Μόσχα για μια έκδοση που την ανέπτυξε υπό τη μορφή του 9M729, ενός πυραυλικού συστήματος εδάφους το οποίο βέβαια η Μόσχα απέδειξε ότι έχει βεληνεκές μικρότερο του ορίου των 500 χιλιομέτρων που ορίζει η Συνθήκη INF.

Ωστόσο, στο επίμαχο βίντεο της αποστολή των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, ο δημιουργός φαίνεται να μπέρδεψε τους ισχυρισμούς της… δικής του πλευράς, απεικονίζοντας λάθος πύραυλο! Αντί να δείχνει τον υποτιθέμενο πως παραβιάσει την INF 9M729, το βίντεο δείχνει πύραυλο που μοιάζει με μια ακατέργαστη έκδοση ενός 9K720 Iskander, ενός μικρού βεληνεκούς βαλιστικού πυραυλικού συστήματος με εύρος λειτουργίας μεταξύ 50 και 415 χιλιομέτρων, που επίσης δεν παραβιάζει την INF.

Χρήστες του Twitter εντόπισαν το λάθος και ζήτησαν από την αποστολή να… «προσλάβει μερικούς πρακτικάριους» την επόμενη φορά, οι οποίοι θα κάνουν καλύτερη δουλειά στην προώθηση των αμερικανικών ισχυρισμών, καθώς χαρακτήρισαν το βίντεο «χαζή προπαγάνδα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.