Για επικίνδυνους χειρισμούς και παρολίγον σύγκρουση αεροσκαφών κατηγορούν οι ΗΠΑ την Βενεζουέλα (βίντεο-φωτο)

Για επικίνδυνους χειρισμούς και παρολίγον σύγκρουση αεροσκαφών κατηγορούν οι ΗΠΑ την Βενεζουέλα (βίντεο-φωτο)

Για επικίνδυνους χειρισμούς που έβαλαν σε κίνδυνο το πλήρωμα ενός αμερικανικού κατασκοπευτικού αεροπλάνου τύπου EP-3 Aries II του Πολεμικού Ναυτικού, κατηγορούν οι ΗΠΑ τη Βενεζουέλα.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων το ρωσικής κατασκευής SU-30 Flanker από τη Βενεζουέλα «έγινε με επιθετικό τρόπο σκιά» του αμερικανικού αεροσκάφους.

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι το EP-3 Aries II διεξήγαγε μια εγκεκριμένη αποστολή στον διεθνή εναέριο χώρο.

Το επεισόδιο σημειώθηκε την Παρασκευή, την ημέρα, δηλαδή, κατά την οποία η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε κυρώσεις σε βάρος τεσσάρων υψηλόβαθμών αξιωματούχων της υπηρεσίας αντικαταστοπείας της Βενεζουέλας.

Η αμερικανική πλευρά αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την αποστολή του αεροσκάφους του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ ή να διευκρινίσει σε ποιο σημείο σημειώθηκε το επεισόδιο.

Από την πλευρά τους οι ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας σε δική τους ανακοίνωση υποστηρίζουν ότι «απέτρεψαν την εισβολή ενός κατασκοπευτικού αεροσκάφους των ΗΠΑ» ενώ πετούσε σε μια περιοχή πάνω από το αεροδρόμιο Μαϊκέτια που εξυπηρετεί την πρωτεύουσα της χώρας, Καράκας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά την ίδια ανακοίνωση το επεισόδιο σημειώθηκε στις 11:33 το πρωι της Παρασκευής (ώρα Βενεζουέλας) όταν το αμερικανικό αεροσκάφος δεν δήλωσε την παρουσία του στις τοπικές αρχές με αποτέλεσμα να αποτελεί κίνδυνο για τα υπόλοιπα αεροσκάφη που πετούσαν στην περιοχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.