Συνομιλίες Λαβρόφ – Τσαβούσογλου: Στο επίκεντρο η σύσταση νέου Συντάγματος στη Συρία

Συνομιλίες Λαβρόφ – Τσαβούσογλου: Στο επίκεντρο η σύσταση νέου Συντάγματος στη Συρία

Στο επίκεντρο της τηλεφωνικής συνομιλίας των υπουργών Εξωτερικών Τουρκίας και Ρωσίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Σεργκέι Λαβρόφ, αντίστοιχα, βρέθηκε το Συριακό.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνομιλίας οι δύο υπουργοί Εξωτερικών επιβεβαίωσαν το ενδιαφέρον τους να συσταθεί το ταχύτερο δυνατόν η επιτροπή για τη σύνταξη του νέου Συντάγματος της Συρίας.

Η τηλεφωνική συνομιλία έγινε με πρωτοβουλία της τουρκικής πλευράς.

Στις 17 Σεπτεμβρίου του 2018 στο Σότσι, Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαν καταλήξει σε συμφωνία να δημιουργήσουν έως τις 15 Οκτωβρίου αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη σε βάθος 15-20 χιλιομέτρων έως τη γραμμή που θα χωρίζει τον κυβερνητικό στρατό της Συρίας και την ένοπλη αντιπολίτευση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο η Άγκυρα είχε ζητήσει πρόσθετο χρόνο για να ξεκινήσει τις περιπολίες, καθώς δεν μπορούσε τότε να εγγυηθεί ότι θα υπάρξει ασφαλής κατάσταση. Στις 8 Μαρτίου το τουρκικό πρακτορείο Anadolu μετέδωσε ότι ο τουρκικός στρατός άρχισε τις περιπολίες στο Ιντλίμπ στο πλαίσιο των συμφωνιών με τη Ρωσία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.