ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ιερουσαλήμ: Βίαιη επίθεση Παλαιστινίων σε Σαουδάραβα

Ιερουσαλήμ: Βίαιη επίθεση Παλαιστινίων σε Σαουδάραβα

Σαουδάραβας «μπλόγκερ» έγινε αποδέκτης ύβρεων και φτυσίμάτων από Παλαιστίνιους, καθώς επισκεπτόταν την Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, προκαλώντας την σφοδρή αντίδραση αξιωματούχων της ισραηλινής κυβέρνησης.

Ο Μοχάμεντ Σαούντ, που παρουσιάζεται ως «Σαουδάραβας μπλόγκερ» βρίσκεται στο Ισραήλ, ως μέλος μιας αντιπροσωπείας έξι «προσωπικοτήτων των μέσων ενημέρωσης» από τις αραβικές χώρες που προσκλήθηκαν από το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών.

Ή Ένωση Δημοσιογράφων αραβικών χωρών και της Μέσης Ανατολής καταδίκασαν την επίσκεψη της αντιπροσωπείας αυτής, κατηγορώντας την ότι επιχειρεί να εξομαλύνει τις σχέσεις με το Ισραήλ.

«Ήταν βάρβαρο και άξεστο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Χασάν Καμπιά, για την επίθεση που δέχθηκε ο Μοχάμεντ Σαούντ,

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο Al Jazzera δείχνει έναν νεαρό Παλαιστίνιο να φτύνει τον Σαούντ, με άλλους να τον βρίζουν και άλλοι να ρίχνουν καρέκλες εναντίον του, καθώς εκείνος περπατά στην Παλιά Πόλη. Η σκηνή επαναλαμβάνεται στο περίβολο της πλατείας των Τεμενών, σύμφωνα με ένα άλλο βίντεο. «Πήγαινε να προσευχηθείς με τους Εβραίους, να προσευχηθείς στην Κνεσέτ (σ.σ. το ισραηλινό κοινοβούλιο. Τι κάνεις εδώ;» φωνάζει ένας άνδρας στον Σαουδάραβα.

Η πλατεία των Τεμενών, αποτελεί τον τρίτο πιο ιερό τόπο του ισλάμ, και επίσης ιερός και για τους Εβραίους με το όνομα το Όρος του Ναού.

Ο Οφίρ Γκέντελμαν, εκπρόσωπος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, χαρακτήρισε τον Μοχάμεντ Σαούντ έναν «ακτιβιστή της ειρήνης» και κατηγόρησε εκείνους που του επιτέθηκαν ότι «βεβήλωσαν αυτό το ιερό τόπο».

Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τρεις Παλαιστινίους που ζουν στην Ανατολική Ιερουσαλήμ για την «επίθεση» αυτού του «τουρίστα», προσθέτοντας ότι αναμένονται και άλλες συλλήψεις.

Η ταυτότητα των μελών της αντιπροσωπείας δεν αποκαλύφθηκαν, ωστόσο περιγράφονται ως «κοινωνικοί ακτιβιστές, μπλόγκερς και προσωπικότητες των μέσων ενημέρωσης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.