ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η Συριακή “αντιπολίτευση” θα συναντηθεί με εκπροσώπους ΗΠΑ, Ρωσίας και ΟΗΕ

Η Συριακή “αντιπολίτευση” θα συναντηθεί με εκπροσώπους ΗΠΑ, Ρωσίας και ΟΗΕ

Μία πηγή από τον Συριακό Εθνικό Συνασπισμό δήλωσε ότι η συριακή “αντιπολίτευση” θα συναντηθεί με αξιωματούχους από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και τον ΟΗΕ το Σάββατο στο Μόναχο για να συζητήσουν την πολιτική μετάβαση στη Συρία.

Η ίδια πηγή επιβεβαίωσε ότι αυτή θα είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ και η Ρωσία, που διαφωνούν για το αν ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ θα πρέπει να έχει ρόλο στη μεταβατική κυβέρνηση, θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με τη συριακή αντιπολίτευση.

Παρόλα αυτά ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Γκενάντι Γκατίλοφ αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τη συνάντηση αυτή.

Αξιωματούχοι του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού δήλωσαν σήμερα ότι ο πρόεδρος του Συνασπισμού Άχμεντ Μόαζ αλ Χάτιμπ θα συναντηθεί με τον αμερικανό αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για τη Συρία Λάκνταρ Μπραχίμι στο περιθώριο της Συνόδου για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη στο Μόναχο.

«Ο αλ Χάτιμπ ενημερώθηκε από τον Μπραχίμι ότι θα πραγματοποιηθεί μια τετραμερής συνάντηση. Θα μεταβεί στο Μόναχο μόνος του», δήλωσε στο Ρόιτερς ένας αξιωματούχος του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού.

«Πιστεύω ότι η Ρωσία συμφώνησε να συμμετάσχει στη συνάντηση μετά την πρόταση του αλ Χάτιμπ. Ο Συνασπισμός έχει υιοθετήσει μια θέση εποικοδομητικής ασάφειας σχετικά με το αν ο Άσαντ θα πρέπει πρώτα να παραιτηθεί για να ακολουθήσει η μετάβαση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Λίγο αργότερα ο Γκατίλοφ έστειλε ένα μήνυμα στο λογαριασμό του στο twitter στο οποίο αναφέρει: «Όπως έχει η κατάσταση σήμερα καμία συνάντηση δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα του ρώσου υπουργού Εξωτερικών».

Σε ένα κείμενό του που ανήρτησε στη σελίδα του στο Facebook χθες Πέμπτη, ο αλ Χάτιμπ δήλωσε έτοιμος να συμμετάσχει σε διάλογο με εκπροσώπους του καθεστώτος του Άσαντ υπό προϋποθέσεις.

Μέχρι τώρα τόσο ο Συνασπισμός όσο και η ένοπλη αντιπολίτευση στο εσωτερικό της Συρίας δήλωναν ότι δεν προτίθενται να συζητήσουν για μια πολιτική μετάβαση αν πρώτα δεν αποχωρήσει ο Άσαντ από την εξουσία. ώντας σε δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από την πρεσβεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.