Τουρκία : «Ο καμικάζι ανήκε σε ακροαριστερή οργάνωση»

Τουρκία : «Ο καμικάζι ανήκε σε ακροαριστερή οργάνωση»

«Η έκρηξη», που σημειώθηκε στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα, «ήταν μια επίθεση αυτοκτονίας», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

Επιπλέον, ο καμικάζι αυτοκτονίας φαίνεται να είναι μέλος της ακροαριστερής οργάνωσης DHKP-C. Ο βομβιστής πιστεύεται ότι είναι Τούρκος υπήκοος, βάσει δηλώσεων του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών Μουαμέρ Γκιουλέρ.

Ο βομβιστής ήταν ηλικίας περίπου 30 ετών και χρησιμοποίησε πλαστικό εκρηκτικό C-4. Πιστεύεται ότι έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης για κατηγορίες που σχετίζονται με την τρομοκρατία και ήταν μέλος του Λαϊκού Επαναστατικού Απελευθερωτικού Μετώπου (DHKP-C).

Η ακροαριστερή οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη για σειρά επιθέσεων αυτοκτονίας κατά αστυνομικών τμημάτων τα τελευταία χρόνια. Εντούτοις, επί του παρόντος δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για τη σημερινή επίθεση.

Το προξενείο των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη κάλεσε τους Αμερικανούς υπηκόους να αποφύγουν μέχρι νεωτέρας τις επισκέψεις στις διπλωματικές αποστολές της χώρας στην Τουρκία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr            

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.