ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πολιτικό άσυλο στη Γερμανία είχε ζητήσει ο δράστης της επίθεσης στην αμερικανική πρεσβεία της Άγκυρας

Πολιτικό άσυλο στη Γερμανία είχε ζητήσει ο δράστης της επίθεσης στην αμερικανική πρεσβεία της Άγκυρας

Στο αυριανό φύλλο της η γερμανική εφημερίδα Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ, αναφέρει ότι ο δράστης της επίθεσης αυτοκτονίας στην αμερικανική πρεσβεία της Άγκυρας, την Παρασκευή, είχε ζήσει για ένα διάστημα στη Γερμανία και οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας αυτής τον είχαν χαρακτηρίσει “εξτρεμιστή”.

Επικαλούμενη “ειδικούς στον τομέα της ασφάλειας” η εφημερίδα γράφει ότι ο βομβιστής, που κατά τις τουρκικές αρχές ονομαζόταν Ετζεβίτ Σανλί, είχε πάει στη Γερμανία το 2001 αφού αποφυλακίστηκε από τις τουρκικές φυλακές και είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο. Το αίτημά του απορρίφθηκε επειδή θεωρήθηκε ότι δεν διωκόταν για πολιτικούς λόγους.

Εξάλλου, ήταν γνωστό ότι διατηρούσε δεσμούς με το Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C) που έχει κατηγορηθεί για πολλές τρομοκρατικές ενέργειες στην Τουρκία από τη δεκαετία του 1970. Για το λόγο αυτό το Βερολίνο του ζήτησε να εγκαταλείψει τη Γερμανία.

Στη συνέχεια τα ίχνη του Σανλί χάθηκαν και οι υπηρεσίες ασφαλείας δεν τον αναζήτησαν, θεωρώντας ότι δεν συνιστά απειλή. “Στη Γερμανία θεωρούνται απειλή οι εξτρεμιστές που κρίνονται ικανοί να διαπράξουν ή να οργανώσουν επιθέσεις”, σημειώνει η εφημερίδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.