ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Όσλο: Με μώλωπες στο πρόσωπο εμφανίστηκε στο δικαστήριο ο ύποπτος για την επίθεση στο τζαμί

Όσλο: Με μώλωπες στο πρόσωπο εμφανίστηκε στο δικαστήριο ο ύποπτος για την επίθεση στο τζαμί

Με μώλωπες στα μάτια και τραύματα στο πρόσωπο και τον αυχένα εμφανίστηκε στο δικαστήριο ο άνδρας που είναι ύποπτος ότι έκανε την επίθεση στο τζαμί έξω από το Οσλο και ότι σκότωσε την ετεροθαλή αδελφή του.

Στο δικαστήριο, ο Φίλιπ Μανσχάους χαμογέλασε στους φωτογράφους, αλλά δεν μίλησε καθόλου όσο ήταν παρόντες οι δημοσιογράφοι. Η αστυνομία της Νορβηγίας θέλει ο 21χρονος να μείνει προφυλακισμένος για 4 εβδομάδες, ως ύποπτος για φόνο και για παραβίαση της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας.

Η επίθεση στο τζαμί στη Νορβηγία

Το περασμένο Σάββατο ο Μανσχάους, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μπήκε στο Ισλαμικό Κέντρο αλ-Νουρ έχοντας πάνω από ένα πυροβόλο όπλο. Πυροβόλησε, αλλά τον ακινητοποίησε 65χρονος, μέλος του τζαμιού, ο οποίος κατάφερε να του πάρει τα όπλα κατά τη συμπλοκή που ακολούθησε. «Κάνει χρήση του δικαιώματός του να μην ανακριθεί. Δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ενοχή», δήλωσε η δικηγόρος του 21χρονου στο Reuters.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Μανσχάους ζει κοντά στο τζαμί λίγο έξω από την νορβηγική πρωτεύουσα. Πριν από την επίθεση είχε εκφράσει ακροδεξιές απόψεις και θέσεις κατά των μεταναστών, σύμφωνα με την αστυνομία που έκανε λόγο για αναρτήσεις στο διαδίκτυο, με το όνομα του 21χρονου. «Η εισαγγελική αρχή θα ζητήσει το πρόσωπο που κατηγορείται να παραμείνει υπό κράτηση για τέσσερις εβδομάδες και να του επιβληθεί απαγόρευση των επισκέψεων και της επικοινωνίας, να μην έχει πρόσβαση στα μέσα ενημέρωσης και να κρατηθεί σε απομόνωση», αναφέρει σε δήλωσή της η αστυνομία. «Η έρευνα εξακολουθεί να βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και ο ύποπτος δεν έχει κάνει καμιά δήλωση στην αστυνομία», σημειώνεται ακόμη, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.