«Εντός έξι μηνών» ειρηνευτική συμφωνία στο Αφγανιστάν

«Εντός έξι μηνών» ειρηνευτική συμφωνία στο Αφγανιστάν

  O πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι και ο πακιστανός ομόλογός του, Ασίφ Αλί Ζαρντάρι, ανακοίνωσαν ότι θα εργαστούν για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας για το Αφγανιστάν εντός έξι μηνών, μετά τις συνομιλίες που είχαν με τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

  Όπως είπαν από την εξοχική κατοικία του κ. Κάμερον στο Τσέκερς, βόρεια του Λονδίνου, θα λάβουν «όλα τα απαραίτητα μέτρα» για να επιτύχουν μία τέτοια συμφωνία.

  Πρόκειται για τον τρίτο γύρο συνομιλιών στο πλαίσιο της τριμερούς διαδικασίας που άρχισε με πρωτοβουλία του κ. Κάμερον πέρυσι.

  Στο πλαίσιο αυτής, οι κ. κ. Καρζάι και Ζαρντάρι έχουν συμφωνήσει να εργαστούν προς ένα πλαίσιο συνεργασίας μετά την αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων από το Αφγανιστάν το 2014.

  Σε συνέντευξη Τύπου των τριών ηγετών, ο κ. Κάμερον δήλωσε ότι «ένα επίπεδο συνεργασίας άνευ προηγουμένου» συμφωνήθηκε μεταξύ Αφγανιστάν και Πακιστάν.

  Στο κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά το πέρας των συνομιλιών, αναφέρεται ότι όλες οι πλευρές είχαν συμφωνήσει στην αναγκαιότητα της ειρηνευτικής διαδικασίας στο Αφγανιστάν και

«δεσμεύτηκαν να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επιτύχουν τον στόχο μιας ειρηνευτικής συμφωνίας εντός των επόμενων έξι μηνών».

  Κάλεσαν τους Ταλιμπάν να ανοίξουν γραφείο στη Ντόχα «ώστε να εισέλθουν σε διάλογο» με την αφγανική κυβέρνηση, η οποία έχει ήδη γραφεία στην πόλη για την διενέργεια ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.