ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τελεσίγραφο με απειλές ΗΠΑ προς Ελλάδα: «Ποινικές συνέπειες για όποιον βοηθήσει το ιρανικό τάνκερ-Ενημερώσαμε την Αθήνα»

Τελεσίγραφο με απειλές ΗΠΑ προς Ελλάδα: «Ποινικές συνέπειες για όποιον βοηθήσει το ιρανικό τάνκερ-Ενημερώσαμε την Αθήνα»

Nέο τελεσίγραφο με απειλές έστειλαν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα για το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Grace 1 που κατευθύνεται προς Καλαμάτα.

Το τάνκερ το οποίο κρατήθηκε για εβδομάδες από τις αρχές του Γιβραλτάρ και βρέθηκε στην καρδιά της διπλωματικής κρίσης μεταξύ του Λονδίνου και της Τεχεράνης, έχει δηλώσει προορισμό την Μεσσηνία.

«Μεταφέραμε την ισχυρή θέση μας ως προς το θέμα αυτό στην ελληνική κυβέρνηση καθώς και σε όλα τα λιμάνια στη Μεσόγειο που πρέπει να προειδοποιηθούν για να μη διευκολύνουν αυτό το τάνκερ», είπε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σύμφωνα με τη Wall Street Journal. Και πρόσθεσε:

«Είναι σημαντικό να γνωρίζουν εταιρείες και ναυτικοί ότι τυχόν προσπάθειες παροχής βοήθειας σ’ αυτό το τάνκερ μπορεί να εκληφθεί ως παροχή υλικής υποστήριξης σε χαρακτηρισμένη από τις ΗΠΑ Ξένη Τρομοκρατική Οργάνωση (Foreign Terrorist Organization), κάτι που έχει και πιθανώς ποινικές συνέπειες».

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα οι ποινές που απειλούν τους παραβάτες περιλαμβάνουν πρόστιμα, φυλάκιση και ανάκληση βίζας από μέλη πληρωμάτων.

Που βρίσκεται σήμερα το πρωί το Grace 1

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης των κινήσεων των πλοίων «Marine Traffic», το δεξαμενόπλοιο αναχώρησε το βράδυ της Κυριακής από το Γιβραλτάρ και κατευθύνεται προς τη Μεσόγειο. Μάλιστα, την Τρίτη το πρωί έπλεε στην Ισπανία, κάτω από την Αλμερία και την Καρταχένα και πλησίαζε τα νησιά της Ιμπιζα και της Μαγιόρκα.

Για το Grace 1 έχει ξεκινήσει και εξελίσσεται διπλωματικό θρίλερ, με το ρωσικό «Sputnik» να μεταδίδει ότι ένας αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών προειδοποίησε την Αθήνα ότι οποιαδήποτε βοήθεια προς το ιρανικό τάνκερ Grace 1, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του προς τη Συρία, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως παροχή υλικής υποστήριξης σε τρομοκρατική οργάνωση.



Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.