ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τί συμβαίνει; – Tέσσερις ρωσικοί σταθμοί μέτρησης ραδιενέργειας σταμάτησαν να μεταδίδουν δεδομένα

Τί συμβαίνει; – Tέσσερις ρωσικοί σταθμοί μέτρησης ραδιενέργειας σταμάτησαν να μεταδίδουν δεδομένα

Τέσσερις ρωσικοί σταθμοί μέτρησης ραδιενέργειας έχουν σταματήσει να μεταδίδουν δεδομένα, στον απόηχο της μυστηριώδους έκρηξης που έλαβε χώρα σε κέντρο στρατιωτικών δοκιμών στην περιοχή του Αρχάνγκελσκ, όπως προκύπτει από δηλώσεις του επικεφαλής του οργανισμού απαγόρευσης πυρηνικών δοκιμών στην «Wall Street Journal».

Τα παρατηρητήρια στο Μπιλιμπίνο, στην βορειοανατολική Ρωσία, και στο Ζαλέσοβο, στο νότιο τμήμα της χώρας, σταμάτησαν να στέλνουν στοιχεία στις 13 Αυγούστου, δήλωσε στην αμερικανική εφημερίδα ο Λασίνα Ζέρμπο. Τρεις ημέρες νωρίτερα είχαν τεθεί εκτός δικτύου οι μονάδες στην Ντούμπνα και στο Κίροφ.

Η Μόσχα έχει αποδώσει την διακοπή σε προβλήματα τηλεπικοινωνιών, είπε ο κ. Ζέρμπο, ενώ αρνήθηκε να εικοτολογήσει για τα αίτια του προβλήματος.

Ωστόσο, η αιφνίδια σιγή ασυρμάτου από τέσσερις σταθμούς μέτρησης ραδιενέργειας λίγες ημέρες μετά την έκρηξη της 8ης Αυγούστου αναζωπυρώνει τις ανησυχίες ότι οι ρωσικές Αρχές επιδιώκουν να ελαχιστοποιήσουν τις πληροφορίες για το δυστύχημα, όπου έχασαν την ζωή τους τουλάχιστον πέντε υπάλληλοι της υπηρεσίας πυρηνικής ενέργειας Rosatom.

Μετά την έκρηξη καταγράφηκε απότομη αλλά μικρής διάρκειας αύξηση του επιπέδου ακτινοβολίας στην κοντινή πόλη Σεβεροντβίνσκ, σύμφωνα με μετρήσεις της ρωσικής μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Η Rosatom έχει παραδεχτεί ότι η έκρηξη συνδέεται με έρευνες για την ανάπτυξη συστήματος προώθησης με πηγή ενέργειας ραδιενεργά ισότοπα – την αποκαλούμενη πυρηνική μπαταρία.

Υπάρχουν έντονες αλλά ανεπιβεβαίωτες υποψίες ότι η έκρηξη συνδέεται με δοκιμή του αποκαλούμενου «Skyfall», ενός πυρηνοκίνητου πυραύλου κρουζ που παρουσίασε πέρυσι τον Μάρτιο ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μολονότι η συνθήκη απαγόρευσης πυρηνικών δοκιμών δεν έχει τεθεί σε ισχύ, καθότι δεν έχει κυρωθεί από επαρκή αριθμό χωρών, ο οργανισμός που είναι υπεύθυνος για την τήρηση της συνθήκης συγκεντρώνει και διαμοιράζει δεδομένα σε χώρες-μέλη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.