Συνέλαβαν συνεργάτη του προέδρου Αχμαντινετζάντ στο Ιράν

Συνέλαβαν συνεργάτη του προέδρου Αχμαντινετζάντ στο Ιράν

Στο Ιράν, η αστυνομία συνέλαβε τον πρώην εισαγγελέα της Τεχεράνης Σαΐντ Μορταζαβί, σύμμαχο του προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, ανέφεραν την Τετάρτη ιρανικά μέσα ενημέρωσης χωρίς να εξηγούν τους λόγους της σύλληψής του.

Ο Μορταζαβί, περιβόητος πρώην εισαγγελέας της Τεχεράνης, είχε απομακρυνθεί από τη θέση του τον Αύγουστο του 2010 μαζί με άλλους δύο δικαστές για το θάνατο στη φυλακή τριών αντικυβερνητικών διαδηλωτών στον απόηχο των προεδρικών εκλογών του 2009.

Μια κοινοβουλευτική επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Μορταζαβί είναι υπεύθυνος για τη μεταφορά διαδηλωτών στο Kahrizak, ένα κέντρο κράτησης νότια της Τεχεράνης, και απαίτησε την τιμωρία τους. Η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.