C.Malmström: «Απειλή ο βίαιος εξτρεμισμός στην ασφάλεια της ΕΕ»

C.Malmström: «Απειλή ο βίαιος εξτρεμισμός στην ασφάλεια της ΕΕ»

 Oλοκληρώθηκαν οι εργασίες της Διάσκεψης για τον Βίαιο Εξτρεμισμό και το Δίκτυο Ευαισθητοποίησης ενάντια στη Ριζοσπαστικοποίηση, η οποία διεξήχθη στις Βρυξέλλες με πρωτοβουλία της αρμόδιας για τις Εσωτερικές Υποθέσεις, Επιτρόπου Cecilia Malmström.

Οι προτάσεις για την αντιμετώπιση του εξτρεμισμού περιλαμβάνουν τρόπους εκπαίδευσης τοπικών αστυνομικών δυνάμεων, μεθόδους επανένταξης στην κοινωνία μελών ακραίων κινημάτων, την παροχή βοήθειας στα θύματα της τρομοκρατίας, την αξιοποίηση πρώην εξτρεμιστών για την αποδόμηση των επιχειρημάτων στήριξης του βίαιου ριζοσπαστισμού και την χρήση πόρων από εταιρίες δημοσίων σχέσεων και από την κινηματογραφική βιομηχανία για την προώθηση αποτελεσματικών εναλλακτικών μηνυμάτων μέσω του Διαδικτύου.

«Ο βίαιος εξτρεμισμός αντιπροσωπεύει μεγάλη απειλή για την ασφάλεια των πολιτών της ΕΕ. Η τρομοκρατική απειλή έχει εν μέρει μετατοπιστεί από τις οργανωμένες ομάδες στα μεμονωμένα άτομα που είναι δυσκολότερο να εντοπιστούν και των οποίων οι ενέργειες είναι πιο δύσκολο να προβλεφθούν», δήλωσε η Επίτροπος κα Cecilia Malmström.

«Δεν θα υπερνικήσουμε τον βίαιο εξτρεμισμό χωρίς να αντιμετωπίσουμε επίσης τη λαϊκιστική και δημαγωγική προπαγάνδα, η οποία προετοιμάζει το έδαφος για τη βία με ιδεολογικά κίνητρα στην Ευρώπη», πρόσθεσε η επίτροπος.

«Οι εξτρεμιστικές και λαϊκιστικές δυνάμεις μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο δεν είχαν ποτέ τόσο μεγάλη επιρροή στα εθνικά κοινοβούλια όση έχουν σήμερα. Χρειαζόμαστε από περισσότερους ευρωπαίους ηγέτες να εκφράσουν σθεναρά την αντίθεσή τους στην αύξηση του εξτρεμισμού. Πρέπει να έχουμε το θάρρος να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να προστατέψουμε τις κοινές ευρωπαϊκές μας αξίες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.