ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης βιασμού της φοιτήτριας στην Ινδία

Ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης βιασμού της φοιτήτριας στην Ινδία

Στο Νέο Δελχί, ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία για τη δίκη των κατηγορούμενων για τον ομαδικό βιασμό που κατέληξε στη δολοφονία της 23χρονης φοιτήτριας μέσα σε λεωφορείο, τον περασμένο Δεκέμβριο. Υπενθυμίζουμε ότι η νεαρή κοπέλα έχασε τελικά την μάχη με τη ζωή εξαιτίας των εσωτερικών κακώσεων που είχε υποστεί, στις 29 Δεκεμβρίου, σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης, δύο περίπου εβδομάδες μετά τον βιασμό της.

Πέντε από τους κατηγορούμενους, που προσήχθησαν στο πλαίσιο της εσπευσμένης δίκης, δήλωσαν αθώοι για το ειδεχθές έγκλημα. Αν καταδικαστούν, υπάρχει το ενδεχόμενο να τους επιβληθεί η θανατική ποινή. Ο έκτος κατηγορούμενος, ο οποίος είναι 17 ετών αναμένεται να δικαστεί ξεχωριστά σε δικαστήριο ανηλίκων, όμως αν καταδικαστεί η ανώτατη ποινή που μπορεί να του επιβληθεί είναι εκείνη της τριετούς φυλάκισης.

Η επίθεση προκάλεσε οργή σε μεγάλο κομμάτι της ινδικής κοινωνίας και ξεκίνησε έναν – εγκληματικά αργοπορημένο – διάλογο για την υποβαθμισμένη θέση της γυναίκας στην τοπική κοινωνία. Οι πρώτοι από τους 80 μάρτυρες κατηγορίας αναμένονται να καταθέσουν σήμερα κεκλεισμένων των θυρών, καθώς έχει απαγορευτεί η είσοδος σε δημοσιογράφους και ο δικαστής έχει δώσει εντολή στους δικηγόρους των κατηγορουμένων να μην προχωρήσουν σε δηλώσεις στον Τύπο.

Μάρτυρας-κλειδί για την καταδίκη των ενόχων αναμένεται να αποδειχθεί ο φίλος του θύματος που βρισκόταν μαζί με την άτυχη κοπέλα όταν εκείνη δέχτηκε επίθεση πάνω στο λεωφορείο. Για νομικούς λόγους το όνομα της 23χρονης όσο και εκείνο του 28χρονου φίλου της δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα. Ο νεαρός προσήλθε στο δικαστήριο σε αναπηρικό αμαξίδιο, καθώς τα τραύματα που υπέστη και ο ίδιος κατά την επίθεση δεν του επιτρέπουν ακόμη να περπατήσει.

Ο πατέρας του, ο οποίος τον συνόδευσε στο δικαστήριο δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ο γιος του «θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να εξασφαλίσει την τιμωρία των ενόχων».

Οι πέντε κατηγορούμενοι είναι ο Ραμ Σινγκ, ο αδερφός του Μουκές, και οι Παβάν Γκούπτα, Βινάι Σάρμα και Αασκάι Θακούρ. Αντιμετωπίζουν 13 κατηγορίες, μεταξύ των οποίων, για φόνο, ομαδικό βιασμό, απαγωγή και καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, υπάρχουν πολλά ενοχοποιητικά ιατροδικαστικά στοιχεία, αλλά και άλλα που υποστηρίζονται από τα αρχεία των κινητών τηλεφώνων των κατηγορουμένων, καθώς και την μαρτυρία της γυναίκας πριν πεθάνει αλλά και του φίλου της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.