Γαλλία: Συλλήψεις και τραυματισμοί στις διαδηλώσεις για τη σύνοδο κορυφής G7

Γαλλία: Συλλήψεις και τραυματισμοί στις διαδηλώσεις για τη σύνοδο κορυφής G7

Επεισόδια σημειώθηκαν μια μέρα πριν την έναρξη της συνόδου κορυφής της G7 που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο στο Μπιαρίτς, στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Δεκαεπτά άτομα συνελήφθησαν και τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά την Παρασκευή το βράδυ στην Ιρούν στη γαλλο-ισπανική μεθόριο κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας που σημειώθηκαν κοντά στο σημείο όπου έχουν κατασκηνώσει διαδηλωτές που πραγματοποιούν κινητοποιήσεις ενάντια στη σύνοδο κορυφής της G7 γνωστοποιήθηκε από τις αρχές.

Την παραμονή της έναρξης της συνόδου της Ομάδας των Επτά (G7) στο Μπιαρίτς της Γαλλίας, οι αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά από βεγγαλικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του νομού, που ανέφερε ότι η κατάσταση εξομαλύνθηκε λίγο μετά τις 22:00, τοπική ώρα (23:00 ώρα Ελλάδας). Οι τοπικές αρχές δεν έχουν αναφέρει μέχρι στιγμής τραυματισμούς διαδηλωτών.

Σε μια «αντί-G7» σύνοδο στις πόλεις Εντάι στη Γαλλία και Ιρούν, 30 χλμ νότια της Μπιαρίτς, 50 μη κυβερνητικές οργανώσεις έχουν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν για τις οικονομικές και κλιματικές πολιτικές που ακολουθούν οι μεγαλύτερες βιομηχανικές χώρες και για να προωθήσουν εναλλακτικές πολιτικές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Περισσότεροι από 13.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στο Μπιαρίτς και τον νομό για την ασφάλεια της συνόδου κορυφής της G7 και την αντιμετώπιση των διαδηλώσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.